Κατερίνα Παπανάτσιου: Το “Lotify” σημαντικό σύγχρονο ελεγκτικό εργαλείο

Η Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε σήμερα στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εντοπισμού λαθραίων ή / και νοθευμένων ποτών “Lotify”, που πραγματοποιήθηκε στο Athens International Airport “Eleftherios Venizelos”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έκανε τη παρακάτω δήλωση :

«Το σύστημα “Lotify” είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι υπάλληλοι των ελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, θα μπορούν να εντοπίζουν λαθραία ή/και νοθευμένα ποτά. Το σύστημα αυτό κατασκευάστηκε από φορείς της αγοράς των αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου.

Πρόκειται έτσι για ένα ακόμα σημαντικό βήμα συνεργασίας μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συ-στρατεύονται μαζί μας στον αγώνα ενάντια στη νοθεία και τη λαθρεμπορία του αλκοόλ, που απειλεί όχι μόνο την οικονομία αλλά και τη δημόσια υγεία των πολιτών.
Οποιαδήποτε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή θα συναντά πάντοτε την πλήρη αποδοχή και την αμέριστη στήριξή μας.

Το σύστημα “Lotify” αποτελεί λοιπόν ένα πολύ σημαντικό σύγχρονο ελεγκτικό εργαλείο, ένα μέσο που θα προσφέρει και αυτό στην προστασία της δημόσιας υγείας, στην εξυγίανση της αγοράς, αλλά και στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Για το λόγο αυτό, έχει ήδη δρομολογηθεί η χρήση της πλατφόρμας “Lotify” και από την ελεγκτική υπηρεσία αιχμής του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή το ΣΔΟΕ. Μία υπηρεσία που καθημερινά αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της, και σε μεγάλο βαθμό στην καταπολέμηση λαθρεμπορίας και νοθείας του αλκοόλ.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.