Κατερίνα Παπανάτσιου στο Ράδιο ΕΝΑ: Η κυβέρνηση αποδομεί τα θετικά του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά

Θα επιδεινωθεί η ανεργία, τόνισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, που εξελέγη με την υπόσχεση ποιοτικής και καλοπληρωμένης εργασίας, από την πρώτη στιγμή άρχισε να αποδομεί ό,τι θετικό είχε γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά και έβαλε την «ταφόπλακα» με την ψήφιση του νομοσχεδίου, τόνισε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Γιώργο Καρεκλίδη, η Κατερίνα Παπανάτσιου βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προώθησε η συντηρητική παράταξη, που ακόμη και στο σώμα των δικών της βουλευτών, υπήρχε αντίρρηση, όπως επίσης δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε ομοσπονδίες και ανώτατα όργανα συνδικαλιστικών φορέων, που να μην έχει αντίρρηση με αυτό το νομοσχέδιο.
Η μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης στην Αθήνα κατά κύριο λόγο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αναλογικά, έδειξε ότι ο κόσμος της εργασίας είναι αντίθετος, όπως και ο κόσμος που δεν φαίνεται πουθενά, είναι άνεργος και είναι πάνω από ένα εκατομμύριο, τόνισε.
Σύμφωνα με τη βουλευτή, αυτό που ψηφίστηκε, θα επιδεινώσει την ανεργία, το δημογραφικό πρόβλημα, όπως και τα εισοδήματα των εργαζομένων. «Γιατί ο κ. Μητσοτάκης εκλέχθηκε; διότι θα έφερνε ποιοτικές και καλοπληρωμενες δουλειές, όπως υπόσχονταν στον ελληνικό λαό», τόνισε η πρώην υφυπουργός.
«Επιχειρήθηκε να κοπούν τα επιδόματα
ενηλίκων ατόμων με ειδικές ανάγκες»
“Δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά ένα ψέμα και μία υπόσχεση που αμέσως όταν ανέλαβε την εξουσία, άρχισε να αποδομεί ό,τι θετικό είχε γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά. Άρχισε να αποδομεί τον κατώτατο μισθό, τον βάσιμο λόγο απόλυσης και άρχιζε να καταψηφίζει ό,τι σχετικό είχε γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι της εργασίας”, τόνισε η βουλευτής.
Η κα Παπανάτσιου, τόνισε τώρα η κυβέρνηση έρχεται και βάζει την ταφόπλακα, καθώς ένας εργαζόμενος των 600, των 800 € ακόμη και των 1000 € δεν έχει ανάγκη από το ρεπό, αλλά από τα χρήματα που παίρνει για να ζήσει τον εαυτό και την οικογένειά του.
Επίσης ανέφερε, ότι κατά τη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου, επιχειρήθηκε να κοπούν τα επιδόματα των ενηλίκων ατόμων με ειδικές ανάγκες με τροπολογία και μετά τις αντιρρήσεις του Αλέξη Τσίπρα, της Φώφης Γεννηματά και πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκαν και το πήραν πίσω την τελευταία στιγμή.
Η βουλευτής επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, αυτό το νομοσχέδιο θα το βάλει στις καλένδες και δεν θα υπάρχει. Σε σχέση, με το ότι παρόμοιες δηλώσεις έκανε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η κα Παπανάτσιου, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα ανοιχτός στις συνεργασίες και ήταν συνειδητή η επιλογή του, η απλή αναλογική.
Η ίδια είπε ότι όλα τα αντιπολιτευτικά κόμματα της Βουλής, καταψηφίζουν συγκεκριμένα νομοσχέδια και σύσσωμη η αντιπολίτευση, είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ενώ θύμισε ότι πολλά νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν στην προοδευτική κατεύθυνση, είχαν υπερψηφιστεί από το ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά εξετάζει αυτά που πρέπει να καταψηφίσει και υπερψηφίζει αυτά που είναι προς την προοδευτική κατεύθυνση, όπως έγινε και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ό,τι ήταν με την κοινοτική οδηγία το υπερψηφίσαμε, ενώ τα υπόλοιπα, που έφεραν ο κ. Χατζηδάκης με τον κ. Μητσοτάκη και τον ΣΕΒ, τα καταψηφίσαμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.