Κατέστρεψαν το σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας του Αλμυρού λίγες μέρες μετά την επαναλειτουργία του

Τι αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του

Λίγες μόνο ημέρες περάσανε από την επαναλειτουργία του σιντριβανιού της Κεντρικής Πλατείας Αλμυρού και την αισθητική του αναβάθμιση και η εικόνα που αντικρύζει κανείς σήμερα είναι λουλούδια ξεριζωμένα, πέτρες και χώματα μέσα στο σιντριβάνι, με αποτέλεσμα να καλεί η αντλία του.

Ο Δήμος Αλμυρού σε ανακοίνωσή του δείχνει μικρά και μεγάλα παιδιά που παίζουν στην πλατεία, χωρίς την επίβλεψη των γονιών τους με αποτέλεσμα να γίνονται αυτές οι καταστροφές στη δημόσια και δημοτική περιουσία.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση του σιντριβανιού της Κεντρικής Πλατείας λίγες μόνο μέρες μετά την επαναλειτουργία του και την αισθητική του αναβάθμιση με το παρτέρι περιμετρικά.

Τα λουλούδια ξεριζώθηκαν και πετάχτηκαν μέσα στο σιντριβάνι μαζί με δεκάδες πέτρες και χώματα, με αποτέλεσμα να καεί η αντλία που απορρόφησε αυτά τα υλικά.

Ο Δήμος Αλμυρού καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει μια καλαίσθητη και σύγχρονη πόλη με προμετωπίδα την Κεντρική της Πλατεία.

Αυτή όμως η προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει αν δεν τύχει της στοιχειώδους κατανόησης και συμπαράστασης των δημοτών.

Δεν μπορεί να αφήνονται τα μικρά – ή και μεγαλύτερα- παιδιά, ανεπιτήρητα και χωρίς τη στοιχειώδη γονική μέριμνα και επίβλεψη, να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους στο βωμό μιας κατ’ επίφαση “διασκέδασης” την ώρα που οι συνοδοί τους “χαλαρώνουν” λίγα μόλις μέτρα μακριά, χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία στις καταστροφές που συντελούνται μπροστά στα μάτια τους.

Ο Δήμος Αλμυρού είναι πρώτα και κύρια οι δημότες του, αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον τόπο τους.

Οι ευθύνες όμως μπορούν να ζητηθούν μόνο από εκείνους που μπορούν να τις αναλάβουν και όχι από ανήλικα, πολύ περισσότερο όταν αυτά συνοδεύονται από ανεύθυνους ενήλικες.

Ο ωχαδερφισμός και η αδιαφορία, είναι ιδιότητες που είμαστε σίγουροι πως δεν αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών μας, τους οποίους και καλούμε να παροτρύνουν με το παράδειγμά τους και τους υπόλοιπους, ώστε να επιδεικνύουν το στοιχειώδη σεβασμό στο κοινό δημοτικό περιβάλλον.

Δεν μας αξίζουν αυτές οι εικόνες.

Ας προσπαθήσουμε όλες και όλοι να μην επαναληφθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.