Καθυστερεί η επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις

Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην επιστροφή ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις, με κάποιες εξ αυτών να βρίσκονται στην αναμονή για τρία και πλέον χρόνια τονίζει σε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, 63.426 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση επιστροφής του ΦΠΑ το τελευταίο διάστημα, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται σταδιακά.
Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν στην ώρα τους, διαφορετικά τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Αντιθέτως, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στην αποπληρωμή των οφειλών της προς τους ιδιώτες. Η αύξηση στον ΕΝΦΙΑ σε σύγκριση με πέρυσι και ο φόρος εισοδήματος οδηγούν σε οικονομικό αφανισμό τους επιχειρηματίες, που προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης. Οι επιχειρηματίες προσβλέπουν στην καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ προκειμένου να διευκολυνθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Εντούτοις, όχι μόνο οι επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, αλλά δεν εγκρίνονται και τα αιτήματα συμψηφισμών που καταθέτουν.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό διευκρινίσεις για την καθυστέρηση στην απόδοση επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, όπως και γιατί αδυνατούν να εγκριθούν τα αιτήματα συμψηφισμών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.