ΚΙΝ.ΑΛ Μαγνησίας: Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου- Όλη η διαδικασία

Σε κλίμα ενότητας για την ανάδειξη του νέου προέδρου

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της Μαγνησίας απεύθυνε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ. Φούλη Τσιώμου, προκειμένου να προσέλθουν στις κάλπες και να αναδείξουν  με δημοκρατικό τρόπο τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Η ίδια τόνισε πως οι πολίτες δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ενώ επεσήμανε πως η προεκλογική διαδικασία έγινε σε κλίμα ενότητας και αξιοπρέπειας.

 

Η κ. Τσιώμου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έδωσε διευκρινήσεις για το διαδικαστικό κομμάτι των εκλογών. Ειδικότερα, οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου, η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Όποιος προσέρχεται να ψηφίσει και δεν είναι εγγεγραμμένος , θα εγγράφεται στο μητρώο είτε μελών είτε φίλων του κινήματος. Η κ. Τσιώμου επεσήμανε ότι όσοι ψηφοφόροι μπορούν καλό θα ήταν να κατεβάσουν, να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του κόμματος από την ιστοσελίδα του Κινήματος για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής αλλά και παραμονής εντός του εκλογικού τμήματος.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, πολίτες της ΕΕ και αλλοδαποί, που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα από την ηλικία των 16 ετών και εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα, πλην αυτών που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο των 3 ευρώ και αυτό μόνο για τις 5 Δεκεμβρίου και όχι τη 2η Κυριακή, ενώ πρέπει να έχουν και την ταυτότητά τους μαζί. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στις 5 Δεκέμβρη, τότε δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον 2ο γύρο. στον 2ο γύρο οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται ίδιο ή διαφορετικό από αυτό που ψήφισαν στο πρώτο γύρο.  Η γραμματέας της Νομαρχιακής τόνισε πως θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ζήτησε από τους πολίτες που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία να κάνουν χρήση μάσκας, αντισηπτικού και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Τα εκλογικά κέντρα στη Μαγνησία

Η κ. Τσιώμου ανέφερε πως τα εκλογικά κέντρα στη Μαγνησία είναι 15 και θα υπάρχουν 18 εκλογικά τμήματα.

Ειδικότερα τα εκλογικά κέντρα είναι τα εξής:

Στη Μαγνησία τα εκλογικά κέντρα που ορίστηκαν είναι τα εξής:

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ (4 τμήματα) ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ πρώην Θεόφιλος
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΑΛΜΥΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥΡΠΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΓΟΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΚΕΓΕ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΚΕΠ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΕΠ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΣΚΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ)
ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΞΕΝΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

 

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου και οι εκπρόσωποι ορισμένων υποψηφίων στη Μαγνησία, οι οποίοι έστειλαν το κλίμα ενότητας και στον δρόμο προς τις εκλογές, αλλά και για την επόμενη ημέρα του Κινήματος.

Ο κ. Δημήτρης Τσιμπανάκος, εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη στη Μαγνησία επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ” ο μικρός και αναποτελεσματικός δικομματισμός της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι για το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ η μεγάλη ευκαιρία ανασύστασης και αντεπίθεσης” και κάλεσε τον κόσμο, ανεξαρτήτως της προτίμησής του να συμμετέχει και να δώσει την ψήφο του.

Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Καναβός, εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου στη Μαγνησία προχώρησε στη διαπίστωση ότι η περίοδος αυτή έγινε σε κλίμα ενότητας, το οποίο όλοι θέλουν να διασφαλίσουν και την επομένη των εκλογών και σημείωσε ότι “όποιος εκλεγεί πρόεδρος, θα είναι ο πρόεδρός μας”. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ” θα πάρει ένα ανύπαρκτο κόμμα και θα το πάει σε διψήφια νούμερα, για να μην είμαστε ουραγοί και επαίτες”.

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Κουτσούκος, εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου τόνισε πως όλοι οι υποψήφιοι έχουν περγαμηνές και αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά που υπό την ηγεσία της η παράταξη κρατήθηκε έχοντας αυτόνομη πορεία. Μιλώντας τέλος για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε ότι σήμερα δικαιώνεται για την πολιτική του και εξέφρασε την ελπίδα του να είναι εκείνος ο πρόεδρος του Κινήματος, που θα συνεχίσει το μεγάλωμα της παράταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.