Κινδύνεψε αλιευτικό στον Πλάτανο Αλμυρού

Κινητοποίηση απ΄ το Λιμεναρχείο Βόλου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Χοροστάσι Αλμυρού στις 6.30 σήμερα το πρωί, ο ηλικιωμένος κυβερνήτης κινδύνεψε πρόσκαιρα, λόγω του αέρα του φυσούσε ενώ σήμανε κινητοποίηση στο Λιμεναρχείο.
Στις 6.30 σήμερα το πρωί η γυναίκα του ηλικιωμένου κυβερνήτη του αλιευτικού ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Βόλο, ότι το σκάφος του συζύγου της, που βρισκόταν στην περιοχή Χοροστάσι Πλατάνου, είχε ακινητοποιηθεί και κινδύνευσε να παρασυρθεί στην ακτή.

Το σκάφος ακινητοποιήθηκε λόγω του ότι είχε πιάσει κάτι η προπέλα και δεν μπορούσε να κινηθεί. Ο κυβερνήτης έριξε άγκυρα, αλλά στην περιοχή φυσούσαν άνεμοι 5-6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.
Στο Λιμεναρχείο σήμανε συναγερμός και για το σημείο ξεκίνησαν πλωτό του Λιμεναρχείου Βόλου, ενώ ενημερώθηκε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που επίσης πήγε στο σημείο με το διασωστικό της σκάφος, ενώ από ξηράς βρέθηκε όχημα το Λιμενικού Σταθμού Αμαλιάπολης.

Τελικά, στο σημείο που είχε ακινητοποιηθεί το αλιευτικό τα νερά ήταν αβαθή και δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τα δύο μεγάλα σκάφη, ούτε και άλλο ένα αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή. Τελικά το ξύλινο αλιευτικό σκάφος μήκους 6 μέτρων τραβήχτηκε στην ακτή από τη στεριά, όταν ο κυβερνήτης κάλεσε δύο φίλους και δόθηκε τέλος στην περιπέτειά του, στις 8 το πρωί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.