Κίνηση αναμένεται το τριήμερο της Αποκριάς

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ξενοδόχων, που στην συγκέντρωσή τους, ανέλυσαν τα προβλήματα που τους αφορούν

Καλό φαίνεται ότι θα είναι το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας για τη Μαγνησία, καθώς αναμένονται αρκετοί επισκέπτες που θα έχουν «σύμμαχό» τους τον καιρό.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, από συζητήσεις που είχε με συναδέλφους του, το ερχόμενο τριήμερο θα είναι τονωτικό για τους επαγγελματίες της περιοχής, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία κρατήσεων ακόμη.
Στο μεταξύ, την Κυριακή οι ξενοδόχοι έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και στην εκδήλωση συζητήθηκαν προβλήματα και εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, όπως το τέλος διανυκτέρευσης και άλλα.
Ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι η κατάσταση χειροτερεύει και κανείς δεν μπορεί να διακρίνει, το κράτος, να απλουστεύει μια διαδικασία ή κάτι θετικό να συμβαίνει και οι μικρές επιχειρήσεις να καταφέρουν να μην υπολειτουργούν.
Αναφορικά με το τέλος διανυκτέρευσης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι δόθηκε η ερμηνεία προ ημερών και με ενάμισι μήνα καθυστέρηση, ότι θα πληρώνεται αυτοτελώς και με παραστατικό, που σημαίνει επιπλέον γραφειοκρατία και με έξοδα των ξενοδόχων για το χαρτί, χωρίς ΦΠΑ, ενώ αναμένεται διευκρίνιση από τον ΟΑΕΔ, για όσους δουλεύουν με τον κοινωνικό τουρισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.