Κινητοποίηση των αγροτών την Παρασκευή στο Δημαρχείο Ζαγοράς

Διεκδικούν την επίλυση χρόνιων προβλημάτων τους

Κινητοποίηση στο Δημαρχείο Ζαγοράς την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Συλλόγους Πηλίου, ενώ στο τέλος του μήνα προγραμματίζεται μηχανοκίνητη πορεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Βόλο, διεκδικώντας την επίλυση χρόνων προβλημάτων.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα ο Θεόδωρος Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Δημήτρης Σαμαράς πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μακρυράχης, Ιωάννης Σέχας πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου και Αλεξάνδρα Μπαλαβάνη, της Αγροτικής Επιτροπής Μουρεσίου, τόνισαν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος είναι πολλά και οι Σύλλογοι έβγαλαν ένα σχέδιο δράσεων στα χωριά με αγωνιστικό πλαίσιο, προκειμένου να ασκήσουν πίεση, για να δώσουν απαντήσεις στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαδάκης η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει την πρόθεσή της να αφήσει εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων τα μήλα, τα κάστανα και τα αμύγδαλα και ζήτησε να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή. Τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να αποζημιώνει στο 100% και τόνισε την ανάγκη αλλαγής του Κανονισμού του ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να ανοίξει και πάλι το σύστημα αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, δωρεάν για όλους και να υπάρξει επιστροφή χρημάτων για όσους ήδη έχουν προβεί σε αντιρρήσεις.
Τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν σε όλους τους αγρότες αφορολόγητα καύσιμα και αγροτοεφόδια και να υπάρξουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα. Τέλος επισήμανε ότι η Ομοσπονδία της Μαγνησίας είναι σε συνεννόηση με αυτές της Λάρισας και από κοινού να διοργανώσουν ένα συλλαλητήριο, αλλά αυτό θα αποφασιστεί στην πανελλαδική επιτροπή μπλόκων που συνεδριάζει αρχές Δεκέμβρη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.