ΚΚΕ Ζαγοράς: Χωρίς πλήρωμα το ασθενοφόρο του ΚΥ Ζαγοράς

Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς πραγματοποιεί διακομιδές με μόνο πλήρωμα τον οδηγό του αυτοκινήτου, όπως συνέβη την περασμένη Κυριακή σε μεταφορά ασθενούς από το Χορευτό. Το ασθενοφόρο λειτουργεί χωρίς το απαραίτητο διασωστικό πλήρωμα, που πρέπει να αποτελείται από γιατρό, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματκή Οργάνωση Βάσης Ζαγοράς του ΚΚΕ.
Παράλληλα, εδώ και τρείς μήνες δεν λειτουργεί το μηχάνημα για την ανάλυση δειγμάτων αίματος του αιματολογικού εργαστηρίου, ενώ παρ’ όλες τις αναφορές στην 5η ΥΠΕ, δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για την επισκευή του, τονίζει.
Οι χώροι νοσηλείας παραμένουν κλειστοί εδώ και χρόνια, το οδοντιατρείο δεν λειτουργεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία παρόλο που αγοράστηκε καινούριος εξοπλισμός, η οδοντίατρος που ήρθε πριν από τρία χρόνια μετακινήθηκε σε άλλη δομή λόγω ακατάλληλων συνθηκών!

Σύμφωνα με την ΚΟΒ του ΚΚΕ, η αγανάκτηση και η οργή των αγροτών, αλλά και των επαγγελματιών, της νεολαίας είναι μεγάλη, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο έντονων αγροτικών εργασιών με πολλούς κινδύνους αλλά και στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου με χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή μας. Εξίσου μεγάλη είναι και η υποκρισία των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ, όσο και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που διέλυσαν πραγματικά κάθε έννοια παροχής υγείας και περίθαλψης. Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής μας την τελευταία δεκαετία τόσο για την πρόσληψη προσωπικού, όσο και για την κτιριακή αποκατάσταση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της περιοχής μέσα από τους μαζικούς φορείς και το κίνημα, να διεκδικήσει την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Είναι γνωστό ότι η επισκευή του κτιρίου πραγματοποιήθηκε κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα, όσο κι αν κοκορομαχούν οι ντόπιοι βουλευτές για το ποιος «έφερε τα λεφτά». Η αλήθεια είναι ότι κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των αγροτικών συλλόγων και φορέων της περιοχής μας, αλλά και από τη δημοσιότητα που έλαβαν οι άθλιες συνθήκες γιατρών που φορούσαν ομπρέλα μέσα στα ιατρεία τους, ντράπηκε και η ντροπή.
Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της 5ης ΥΠΕ είναι εξίσου μεγάλη. Η συνειδητή αδράνεια και απραξία στηρίζοντας την πολιτική των κομμάτων τους, ρίχνοντας «τουφεκιές στον αέρα» κάθε φορά που συμβαίνει περιστατικό διαιωνίζει το πρόβλημα και θέτει εμπόδια για τη λύση του. αναφέρει.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να διεκδικήσει:
• Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς καθ όλο το 24ωρο με πλήρως δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
• Στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κισσού και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου μας.
• Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών και αγροτισσών χωρίς όρους και προϋποθέσεις ανεξάρτητα οφειλών.
• Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου για όλο το λαό με ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.