Κλείνει ο κύκλος των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων

Με ψηλά το κεφάλι αποχωρούν οι αγρότες δήλωσε ο Θοδ. Γεωργαδάκης

Κλείνει για φέτος ο κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων και οι αγρότες αποσύρουν τα τρακτέρ τους από τα άκρα στα άκρα της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας στο ύψος του Ριζομύλου, ενώ οι Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στην Λάρισα την Παρασκευή, για να του θέσει για μια φορά ακόμη τα αιτήματα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης σε δήλωσή του επισήμανε ότι κλείνει αύριο ένας κύκλος της ανώτερης μορφής κινητοποιήσεων των αγροτών που ήταν τα μπλόκα. «Αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι, με τους αγώνες μας μπορούμε να αποσπάσουμε κάποιες λύσεις και κατακτήσεις αν και κανένα ουσιαστικό αίτημα δεν ικανοποιήθηκε», τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα αιτήματα των αγροτών που είναι δίκαια δεν απαντήθηκαν και είναι πολιτική απόφαση και κατεύθυνση που δεν υλοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αγροτικών Συλλόγων το κέδρος των αγροτών ήταν 76 εκ. € ια το αγροτικό πετρέλαιο για το 2023, υπήρξε δέσμευση για την τιμή ρεύματος στα 00,7 € την κιλοβατώρα και αναπλήρωση εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντα.
«Αυτά είναι κατάκτηση των μαζικών συλλαλητηρίων, των κινητοποιήσεων και των μπλόκων μας Πανελλαδικά. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, συνεχίζουμε τον αγώνα ενισχύοντας τους Αγροτικούς Συλλόγους, δημιουργώντας νέους Αγροτικούς Συλλόγους», κάλεσε τους αγρότες ο κ. Γεωργαδάκης, που πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης, στην Πλατεία Ελευθερίας, στον Βόλο, στις 6 μ.μ. κατά της ακρίβειας και των πλειστηριασμών.

Ο κ. Γεωργαδάκης έκανε λόγο για ξεκλήρισμα της αγροτιάς, που μειώθηκε κατά 60% σε μια 20ετία και τόνισε ότι οι αγώνες αποφέρουν κάποιες ανάσες επιβίωσης, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, γιατί δεν θέλουν να λυθεί και όσο πιο μαζικοί θα είναι οι επόμενοι αγώνες, θα είναι καλύτερα τα αποτελέσματα.

Ο ίδιος είπε ότι η Ομοσπονδία και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα αποχωρεί από τα μπλόκα, αλλά δεν σταματάει ο αγώνας, που θα συνεχιστεί και με άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για τοπικά ζητήματα, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα, η ύπαιθρος και τα χωριά είναι σε απαξίωση, οι υποδομές είναι κατεστραμμένες, η υγεία είναι υποβαθμισμένη και τα σχολεία κλείνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.