Κλιμάκιο του πρωθυπουργικού γραφείου στο Βόλο, ενόψει του συνεδρίου στη Λάρισα

Προγραμματίζεται να έχει επαφές με φορείς της Μαγνησίας

Το Βόλο αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα άνθρωποι του γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των διεργασιών για την μεγαλύτερη επιτυχία του επικείμενου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας.
Το κλιμάκιο που αποτελείται από τους Νίκο Σκορίνη και Γιάννη Βουλγαράκη, ξεκίνησε τις επαφές του χθες στη Λάρισα, σήμερα Παρασκευή θα έχει επαφές με φορείς της Μαγνησίας και το Σαββατοκύριακο θα γίνει ανάλογος κύκλος επαφών στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα.
«Είναι η πρώτη φορά μετά το 1983 που μία κυβέρνηση καταστρώνει και παραδίδει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας», επισημαίνει ο κ. Σκορίνης, «ένα σχέδιο που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τα επόμενα 20 χρόνια». «Πρόκειται για ένα σχέδιο», συνεχίζει, «που θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Δεν αγνοούμε τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και με αυτή τη λογική στα συγκεκριμένα ζητήματα θα υπάρξει μια ιεράρχηση, αλλά προωθούμε και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που για διάφορους λόγους δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια». «Αντί να ακολουθήσουμε την εύκολη οδό της εκπόνησης του σχεδίου μέσω τεχνοκρατών, επιλέξαμε να έρθουμε εμείς στις τοπικές κοινωνίες και όχι αυτές σε εμάς», καταλήγει. Από την πλευρά του, ο κ. Βουλγαράκης, τονίζει ότι «η Θεσσαλία θα βρεθεί για ένα διήμερο στο επίκεντρο της πολιτικής πραγματικότητας, χάρη στην πλειάδα των υπουργών που θα παραβρεθούν στο συνέδριο, όπως βέβαια και με την παρουσία του πρωθυπουργού». «Η συνδιοργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου με την αιρετή Περιφέρεια, καταδεικνύει την επιδίωξή μας για την εμπλοκή όλων των θεσμών και των φορέων της τοπικής κοινωνίας», καταλήγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.