Κοινές ασκήσεις Ελλήνων και Αμερικανών στο Λιτόχωρο

Με συμμετοχή ελικοπτέρων και Πεζοναυτών παρουσία του Αμερικανού πρέσβη

Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στο Λιτόχωρο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων υπό το βλέμμα του Αμερικανού πρέσβη.
Με εντυπωσιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεδίο βολής στο Λιτόχωρο η κοινή εκπαιδευτική άσκηση μεταξύ της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και της 3rd Cab από τις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το onalert.gr, οι ελληνικές δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με ελικόπτερα Αpache, Huey, Chinook αλλά και τμήμα πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας πεζοναυτών. Από τη πλευρά των αμερικανικών δυνάμεων υπήρξε συμμετοχή με ελικόπτερα Apache αλλά και με μεταγωγικά black hawk.
Η άσκηση περιελάμβανε τακτικό σενάριο των δύο ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα βολές από τα πανίσχυρα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι των δυο χωρών, καταρρίχηση με φαστ ρόουπ από Chinook, καταρρίχηση από ελληνικό Huey και αεροδιακομιδή τραυματία από Black Hawk ελικόπτερο των ΗΠΑ.

Ο Τζέφρι Πάιατ έδωσε το «παρών» στην κοινή άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης Ελλήνων και Αμερικανών χειριστών, στο Στεφανοβίκειο. Οι κοινές δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, είπε ο κ. Πάιατ, ότι ενισχύουν τη στενή συνεργασία τους και ενδυναμώνουν την παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.