Κοινό αγώνα για να μην περάσει η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ

Κοινό αγώνα για να μην περάσει η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ από τους εργαζόμενους στους Δήμους.

Όπως αναφέρει, Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ, που συναποτελούν την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισαν να ξανακάνουν στην κυβέρνηση της ΝΔ προτάσεις για μία καλή αξιολόγηση.
Με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (ν. Μητσοτάκη, ν. Βερναρδάκη, ν. Μανιτάκη, ν. Γεροβασίλη κ.α.) αξιολόγηση σημαίνει:
• Σύνδεση αξιολόγησης με παραγωγικότητα και μισθό (ήδη εφαρμόζεται σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών)
• Σύνδεση αξιολόγησης με την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και άρα με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την εντατικοποίηση της εργασίας κ.α.

Σύμφωνα με την ΔΑΣ ΟΤΑ, η “αξιολόγηση” συνδέεται με τον πυρήνα της αντεργατικής πολιτικής, το νέο εργασιακό μεσαίωνα και με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και την αντιλαϊκή πολιτική, καλή αξιολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει.

Η παράταξη της Ομοσπονδίας ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα για να μην περάσει η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων και τονίζει ότι σε αυτό το μετερίζι θα κριθούμε όλοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.