Κων. Μαραβέγιας: Αναγκαία η χρηματοδότηση του Δήμου Ν. Πηλίου για την αποκατάσταση ζημιών

Το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με σκοπό την αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία και τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με αναφορά του προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας κοινοποίησε στους αρμόδιους υπουργούς υπόμνημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου σχετικά με την αναγκαία οικονομική ενίσχυση του για την αποκατάσταση πρόσθετων ζημιών από τη θεομηνία της 4ης Απριλίου 2020 και την συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου περιοχής ευθύνης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης μετά τη θεομηνία της 4ης Απριλίου, ζήτησε να επιχορηγηθεί με το ποσό των 4.850.000,00 ευρώ και έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής με 200.000 ευρώ. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό καλύπτει πολύ μικρό μέρος του συνολικού κόστους αποκατάστασης των καταστροφών που υπέστη ο Δήμος και τις οποίες δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει από τους τακτικούς πόρους. Σημειώνεται ότι σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες παρατηρούνται μεγάλες ζημιές στην αγροτική και δασική οδοποιΐα, κατολισθήσεις πρανών, προβλήματα στην υδροδότηση, αποκοπή πρόσβασης σε οικισμούς, ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες, διαβρώσεις κατά μήκος των παραλιακών δρόμων, συγκέντρωση φερτών υλικών σε ρέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα συμπληρωματικής χρηματοδότησης για τις απαιτούμενες αποκαταστάσεις των ζημιών και ειδικά για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.