Κων. Μαραβέγιας: Αναγκαία η στήριξη των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων

Για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Έκδοσης Ηλεκτρονικών Αποδείξεων

Την ανάγκη στήριξης των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Έκδοσης Ηλεκτρονικών Αποδείξεων και Τιμολογίων, υπογραμμίζει με Αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του Συλλόγου δεν δύνανται, την παρούσα περίοδο, να προμηθευτούν το πρόγραμμα για την έκδοση ηλεκτρονικών αποδείξεων και τιμολογίων που θα αποστέλλονται αυτόματα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (χωρίς ταμειακή μηχανή).

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου, οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν ήδη επιβαρυνθεί με έκτακτα έξοδα χωρίς να έχουν τα αναμενόμενα έσοδα για την τουριστική περίοδο 2020, η οποία υπήρξε καταστροφική συνολικά για τον κλάδο του τουρισμού . Επιπλέον, αρκετές επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπως επιστρεπτέες προκαταβολές, «ΑΝΑΣΑ», ΤΕΠΙΧ (1, 2, 3), ενώ η απαλλαγή από την συγκεκριμένη επιβάρυνση των καταλυμάτων που λειτουργούν με βραχυχρόνια μίσθωση (airbnb), χαρακτηρίζεται ως ένα ακόμη χτύπημα που ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Με την Αναφορά του προς τον κ. Σταϊκούρα, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων που θέτει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μαγνησίας, δηλαδή είτε να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου για την αγορά του προγράμματος, είτε να ενταχθούν σε ένα ήδη υπάρχον πρόγραμμα, είτε να δημιουργηθεί ένα καινούργιο που θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ηλεκτρονική αναβάθμιση με καθόλου ή μικρότερο κόστος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.