Κων. Μαραβέγιας: Απόλυτη ανευθυνότητα από την αντιπολίτευση που κοροϊδεύει του εργαζόμενους με μυθεύματα

Για ανευθυνότητα και προσπάθεια παγίδευσης των εργαζομένων με μυθεύματα, κατήγγειλε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά την ομιλία του, ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αντικείμενο το εργασιακό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, μετά την ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ο κ. Μαραβέγιας κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια στους πολίτες μέσα από ψεύτικες εικόνες και έξαλλη προπαγάνδα, για να προκαλέσουν τις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης. Διαγκωνίζονται, όπως είπε, στους έξαλλους χαρακτηρισμούς και τις προσβλητικές ταμπέλες κατά του νομοσχεδίου, που θα ζήλευαν οι ΑνΕλ και η Χρυσή Αυγή, αν υπήρχαν σήμερα…

Απέδωσε βαριά ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δίνει τον τόνο της απόλυτης ανευθυνότητας, και ειρωνεύτηκε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο το ΚΙΝΑΛ, που αποκάλυψαν – όπως είπε – τη συνωμοσία της κυβέρνησης να καταστήσει με το συζητούμενο νομοσχέδιο την Ελλάδα «Ειδική Οικονομική Ζώνη» μέσα στην Ευρώπη. «Βλέπουμε δηλαδή την προσχώρηση τους στη θεωρία συνομωσίας του αλήστου μνήμης Πάνου Καμμένου, την οποία πρωτοδιατύπωσε το 2012! Που να φανταζόταν τότε ότι ακόμα και το ΠΑΣΟΚ -νυν ΚΙΝΑΛ- θα ερχόταν στα λόγια του…», παρατήρησε ο κ. Μαραβέγιας.

Νωρίτερα, απάντησε σε αιχμηρό ύφος στον βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη, ο οποίος επικαλούμενος την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Μαραβέγια και σχολιάζοντας τη διάταξη για την τηλεργασία, αναρωτήθηκε αν θα εμπιστευόταν να του κάνουν κολονοσκόπηση από μακριά. «Σας προτείνω, άμα χρειαστείτε μια εγχείρηση στη χολή, να ζητήσετε να σας ανοίξουν από την κορυφή έως τα νύχια. Να μη σας κάνουν δυο τρυπούλες. Η πρόοδος αυτό σημαίνει, αλλά όσα είπατε εσείς εκφράζουν τον συντηρητισμό. Και στην επιστήμη και στην πολιτική, αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στον συντηρητισμό και την πρόοδο: είτε μιλάμε για συνελεύσεις, είτε για εγχειρήσεις, ο συντηρητικός θέλει αίμα».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαραβέγιας επέκρινε το ΚΚΕ ότι, παρά το πέρασμα 2 αιώνων και 3 βιομηχανικών επαναστάσεων, συνεχίζει να μιλά με όρους που χρησιμοποιούσε ο Μαρξ για την λειτουργία της μανιφακτούρας στην προβιομηχανική Ευρώπη. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πολιτικό απολίθωμα που δεν έχει καμία σχέση με τη σύγχρονη κοινωνία αλλά μόνο με την ιδεοληψία του ίδιου του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής εξέφρασε την πεποίθηση ότι το χειρότερο για τα εργατοπατερικά κόμματα έρχεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν διαπιστώσουν οι εργαζόμενοι ότι όχι μόνο το 8ωρο δεν έγινε 12ωρο, όπως τους απειλούσε η αντιπολίτευση, αλλά πως απέκτησαν το δικαίωμα σε νέες άδειες και σε καλύτερη διαχείριση του χρόνου τους. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στις κύριες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την ψηφιακή κάρτα εργασίας, που θα αποτελέσει ένα πρωτοποριακό εργαλείο ελέγχου της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, την αύξηση του πλαφόν των υπερωριών που θα δώσει την ευκαιρία στους εργαζόμενους να αυξήσουν το εισόδημά τους, την προστασία από τις απολύσεις, τις πρόσθετες άδειες και νέες διευκολύνσεις σε νέους γονείς και φροντιστές, τον συνδικαλιστικό νόμο, τις ψηφιακές πλατφόρμες και την τηλεργασία που θα εφαρμόζεται μετά από συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων.

Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, όλες αυτές οι αλλαγές για την αντιπολίτευση είναι κατάπτυστες και καταδικαστέες, γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο, αγεφύρωτο χάσμα που χωρίζει τα υπόλοιπα κόμματα όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά από την ίδια την πραγματικότητα. «Τα δήθεν ταξικά κόμματα έρχονται σε αντίθεση ακόμα και με τους πολίτες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν», σχολίασε.

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί μια ακόμα μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας. Ένα σύγχρονο, ισορροπημένο και ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αγορά εργασίας του 21ου αιώνα. «Όσοι βρίσκονται απέναντι από αυτή τη προσπάθεια αντιπαλεύουν όχι μόνο την αναγκαία κοινωνική πρόοδο αλλά το ίδιο το μέλλον της χώρας. Το αύριο θα είναι πολύ σύντομα εδώ, ανεξάρτητα από τους αρνητές του», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.