Κων. Μαραβέγιας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τις τουριστικές επιχειρήσεις

Σειρά ευνοϊκών μέτρων για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων προωθεί συστηματικά η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των επιπτώσεων από την κρίση του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή, τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος και τη μη καταχώρηση επιταγών στον Τειρεσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, μετά από σχετική Αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, όλες οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις – ακόμα κι αν δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή – θα ενταχθούν στην τρίτη φάση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Όπως τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, πρόκειται για μεγάλη οικονομική «ανάσα» που ζητούσαν και οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας και η οποία, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, θα δοθεί σε όλες τις ατομικές τουριστικές επιχειρήσεις που επηρεάζονται σοβαρά από την μειωμένη κίνηση, ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων.

Μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική φοροελάφρυνση είναι και η πρόσφατη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή για τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος όλων των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, μειώνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 όλων των νομικών προσώπων αλλά και των ατομικών επιχειρήσεων, ανάλογα με τη μείωση του τζίρου τους. Μάλιστα, ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις που ο τζίρος τους γίνεται κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος μηδενίζεται.

Σε αυτά τα πολύ ευνοϊκά μέτρα έρχεται να προστεθεί η χθεσινή δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για την μη καταχώριση επιταγών του συνόλου των πληττόμενων τουριστικών επιχειρήσεων στον Τειρεσία.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει στην πράξη την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει στην τόνωση του τουρισμού ως ζωτικού κλάδου της οικονομίας. Τα συγκεκριμένα μέτρα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων και τις θέσεις εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατόν η ύφεση που προκάλεσε η βαθιά και επώδυνη κρίση της πανδημίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.