Κων. Μαραβέγιας: Να δοθεί παράταση στις προθεσμίες για τις ρυθμίσεις οφειλών των επαγγελματοβιοτεχνών

Το αίτημα των επαγγελματοβιοτεχνών της Μαγνησίας να δοθεί παράταση στις προθεσμίες υπαγωγής οφειλών προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ σε αντίστοιχες ρυθμίσεις, λόγω κορωνοϊού, μετέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με Αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), σύμφωνα με την οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα η επιχειρηματικότητα δεν έχει καταφέρει να επανέλθει στην κανονικότητα και τα έσοδα είναι λιγοστά σε σύγκριση με τα έξοδα. Υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη, ενώ την ίδια ώρα οι λογαριασμοί της ενέργειας έχουν διπλασιαστεί και πολλά μέλη της ΟΕΒΕΜ αδυνατούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις.

Επισημαίνεται πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4738/2020, συμπίπτει με την καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της πρώτης δόσης της ρύθμισης, δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Συνεπώς οι οφειλέτες που θα υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022, υποχρεούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση της ρύθμισης μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν να δοθεί παράταση τουλάχιστον 3 μηνών στην προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης των ρυθμισμένων οφειλών από πληγείσες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον ν. 4738/2020.

Αναγνωρίζοντας ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σήμερα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των αυξήσεων εξαιτίας της παγκόσμια ενεργειακής κρίσης, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους συναρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν θετικά την ικανοποίηση του αιτήματος των επαγγελματοβιοτεχνών της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.