Κων. Μαραβέγιας: Να εμβολιαστούν άμεσα οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών

Το αίτημα λήψης μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά τους προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη και Υγείας Β. Κικίλια.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κ. Γεώργιο Τοσιλιάνη, ο οποίος προτείνει να εμβολιαστούν άμεσα κατά του κορωνοϊού όλοι οι σπουδαστές παραγωγικών σχολών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και να γίνονται τακτικοί έλεγχοι (Rapid / PCR Tests).

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σπουδαστές-τριες καλούνται καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να ανταποκριθούν σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, εναρμονιζόμενοι πλήρως με τις υψηλές απαιτήσεις προετοιμασίας τους. Την ίδια ώρα, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών και του εγκλεισμού υπόκεινται τεράστια ψυχολογική πίεση που δοκιμάζει τις αντοχές τους.

Προκειμένου να αρθεί το μέτρο του καθολικού εγκλεισμού τους και να μπορούν οι σπουδαστές των σχολών να μεταβαίνουν τα Σαββατοκύριακα στα σπίτια τους, προτείνεται:
1. Να εμβολιαστούν άμεσα και κατ΄εξαίρεση όλοι τους
2. Να γίνονται τακτικά έλεγχοι Rapid Tests.
3. Να βρίσκονται εκ περιτροπής (50-50) στις εγκαταστάσεις των σχολών τους (με αυτόν τον τρόπο τηρείται και το μέτρο της αποσυμφόρησης)
4. Να παρακολουθούν τα προγράμματα εκπαίδευσης για 15-20 ημέρες εκτός σχολών (τηλεκπαίδευση) και (μετά από PCR/test) για 15-20 ημέρες εντός σχολών (δια ζώσης).

Με την Αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης των προτάσεων, ώστε να ανακουφιστούν άμεσα από το παρατεταμένο lockdown χιλιάδες σπουδαστές και οι οικογένειές τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.