Κων. Μαραβέγιας: Σωστό και πρέπον οι βουλευτές να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο

Σχετικά με την κόντρα με βουλευτή της κυβέρνησης που δεν κατονόμασε

Το γεγονός ότι είναι σωστό και πρέπον οι βουλευτές, να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο δήλωσε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Δ. Καρεκλίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, σχετικά με το θέμα που ξέσπασε με βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, αναφορικά με τις ενέργειας για τη δωρεά isobox στο Κ.Υ. Αργαλαστής.
Ο βουλευτής είπε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους κόντρα με βουλευτή της κυβέρνησης, αλλά ο ίδιος, θέλησε να κοινοποιήσει τη δωρεά του isobox στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, διότι μια υπόθεση, για την οποία εργάστηκε για δύο μήνες αρκετά συστηματικά, πήρε ένα αίσιο τέλος.
Σύμφωνα με τον βουλευτή και με μαρτυρία στελέχους του Ομίλου Ηρακλής με τον οποίο συνομιλούσε, ήταν ο μόνος που είχε καταθέσει τέτοιο αίτημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν φορές που άλλοι βουλευτές υπέβαλαν αιτήματα. «Όπως πληροφορήθηκα isobox θα πάει και στον ΕΦΚΑ Βόλου, που είναι μια δομή που θα αποτελέσει στρατηγικό hot spot για την πανδημία, για την περιοχή μας. Αυτό με χαροποίησε, παρόλο που δεν ήταν κάτι στο οποίο είχα δουλέψει, ενώ επικοινώνησα με τον κ. Μπακούλα, για να τον πληροφορήσω για το καλό νέο στη δομή που διευθύνει», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι αποφάσισε να γνωστοποιήσει τη δωρεά του isobox στο Κ.Υ. Αργαλαστής, για να το γνωρίζει η τοπική κοινωνία και για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα «συγκομιδής καρπών» που έχουν δρέψει άλλοι, χωρίς να σχολιάσει τις δηλώσεις άλλων.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κων. Μαραβέγιας αναφερόταν ότι «είναι τουλάχιστον απρεπές κάποιοι να καρπώνονται θετικές εξελίξεις για τις οποίες ουδόλως εργάστηκαν, όσοι έσπευσαν να οικειοποιηθούν την προσπάθεια για την εξασφάλιση του isobox, που από σπόντα πληροφορήθηκαν, αποδεικνύουν ότι έχουν χάσει το μέτρο και υποτιμούν τη νοημοσύνη της τοπικής κοινωνίας, διαστρεβλώνοντας συνειδητά την αλήθεια…
…Ο καυγάς δεν γίνεται για το isobox, αλλά αφορά τον τρόπο που ο καθένας έχει αποφασίσει να πολιτεύεται. Προσωπικά δεν στηρίζομαι και δεν θα στηριχτώ ποτέ στα ψέματα και στην εξαπάτηση των πολιτών προκειμένου να αποκομίσω μικροπολιτικά οφέλη».
Ο ίδιος τόνισε ότι θα ήταν μικροπολιτικό παιχνίδι, από το οποίο θα απεκόμιζε προσωπικά οφέλη, αν έλεγε ότι το isobox στο πρώην ΙΚΑ Βόλου έφτασε, υπονοώντας ότι έχει εργαστεί γι’ αυτή τη δουλειά και πρόσθεσε ότι το σωστό και το πρέπον είναι οι βουλευτές να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο.
«Μπορεί οι πολιτικοί να ζήτησαν, αλλά τελικά είναι άλλοι αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη για να κάνουν δωρεές που θα λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών», τόνισε και διευκρίνισε ότι το isobox δεν το αγόρασε ο ίδιος, κάποιος άλλος το παρέχει, απλώς η γνώση και η πληροφορία, σε αυτόν που κάνει τη δωρεά, έφτασε μέσω του ιδίου. Αρχικά, τόνισε, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, γιατί εκείνη την εποχή είχε πληγεί από τις πυρκαγιές η Εύβοια και αποφάσισαν να τη στηρίξουν, αλλά τις προηγούμενες μέρες αποφασίστηκε να εγκριθεί το αίτημά που έχει υποβάλει.

Βοηθούν το σύστημα δωρεές και χορηγίες

Ο κ. Μαραβέγιας ανέφερε ότι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πάρα πολλές μεγάλες εταιρίες επιλέγουν να κάνουν δωρεές στην Πολιτεία και να καθίστανται αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο της.
Επειδή στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ο βουλευτής είπε ότι η Υγειονομική Περιφέρεια έδωσε στο 60-65% των Κ.Υ., isobox, τόνισε ότι η Πολιτεία δραστηριοποιήθηκε, ενώ εκτίμησε ότι θα ήταν πιο χρονοβόρο να βρεθούν περαιτέρω κονδύλια για να καλυφθεί και αυτό το κενό του Κ.Υ. Αργαλαστής.
Ο ίδιος είπε, ότι στο σημείο εκείνο, δεν είναι κακό να επισπεύδονται τα πράγματα, όταν παρεμβάλλονται οι πολιτικοί και ενεργούν για να καλυφθούν τα κενά μέσω χορηγίας ή με άλλο τρόπο για μια πιο εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων δομών. Ο βουλευτής ανέφερε ότι τις δωρεές και χορηγίες η Πολιτεία τις δέχεται, γιατί βοηθούν ενίοτε στο έργο που είναι και είναι πολλές φορές αρκετά βαρύ.

«Η Ελληνική γραφειοκρατία,
αποκτά διαστάσεις μύθου»

Αναφορικά με τα κενά γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Νοσοκομείου Βόλου, που ανέρχονται σε 400, ο κ. Μαραβέγιας είπε ότι η Ελληνική γραφειοκρατία, που αποκτά διαστάσεις μύθου, είναι ένας σκόπελος στον οποίο προσκρούουν πάρα πολλές διαδικασίες. Για τους 14 γιατρούς που αναμένεται να προσληφθούν έφερε το παράδειγμα γιατρού στο Νοσοκομείο που προσλήφθηκε το 2017, σε θέση που προκηρύχθηκε το 2009, ενώ ένας άλλος χειρουργός ανέλαβε υπηρεσία το 2016, ενώ είχε κάνει τα χαρτιά του από το 2011 και χαρακτήρισε κακή τη γραφειοκρατία και τη Διοίκηση.
Όπως είπε, ο ένας χρόνος από την προκήρυξη των 14 θέσεων στο Νοσοκομείο Βόλου τον Αύγουστο του 2019, μέχρι σήμερα που ετοιμάζεται να εκδοθεί ΦΕΚ, στα μάτια της Διοίκησης, είναι εξαιρετικά γρήγορος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.