Κων. Μαραβέγιας στο Ράδιο ΕΝΑ: “Η Ελλάδα δεν παρέδωσε ούτε σπιθαμή από την εθνική της κυριαρχία”

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας
Η οικονομική ενίσχυση της ΕΕ σύμφωνα με τον Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά όχι το μοναδικό

Συντονισμένα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και χωρίς να παραδώσει ούτε σπιθαμή από την εθνική της κυριαρχία απάντησε η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, στην επίθεση, όπως χαρακτήρισε, που δέχτηκε από πλευράς Ερντογάν. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο κ. Μαραβέγιας επεσήμανε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη “κληρονόμησε” την καχυποψία που έδειχνε πάνω στο μεταναστευτικό-προσφυγικό η Ε.Ε., ωστόσο η χθεσινή επίσκεψη των Ευρωπαίων αξιωματούχων δείχνει πως το θέμα έχει τεθεί στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο και η οικονομική ενίσχυση της Ευρώπης είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά όχι και το μοναδικό για τη στήριξη της χώρα μας.

“Αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ήταν μία συντονισμένη επίθεση από πλευράς Ερντογάν, που είχε σαν σκοπό να ξεφορτωθεί ένα πρόβλημα, που με βάση τις συμφωνίες που ο ίδιος είχε συνάψει με την Ε.Ε. έπρεπε να επωμιστεί εκείνος με κάποιο οικονομικό αντιστάθμισμα από μεριάς της Ε.Ε..
Σ’ αυτό η Ελλάδα θεωρώ απάντησε με τον καλύτερο τρόπο, συντονισμένα με σεβασμό πάντα στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά χωρίς να παραδώσει ούτε σπιθαμή από την εθνική της κυριαρχία. Έκανε χρήση των προβλεπόμενων διεθνών συνθηκών περί αναστολής της χορήγησης ασύλου ή της αποδοχής αιτήματος ασύλου και σ’ αυτό το πλαίσιο ουσιαστικά έκλεισε τα σύνορά της γι’ αυτές τις χιλιάδες ανθρώπων που βρέθηκαν μετά από τουρκική παρακίνηση να προσπαθούν να τα παραβιάσουν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας για την αντίδραση της χώρας απέναντι στην προκλητικότητα του Τούρκου ηγέτη.
Ο Βουλευτής όμως σχολίασε και την επίσκεψη των Ευρωπαίων αλλά και τη στάση του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής έχει επισημάνει πως η Ε.Ε. δεν έχει επιδείξει την αλληλεγγύη που θα έπρεπε προς την Ελλάδα, σε σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.
“Αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί κατά τη γνώμη μου, μία αλλαγή της στάσης, ευχόμαστε να υπάρχει και συνέχεια, της ΕΕ. Δυστυχώς η Ε.Ε. όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν εξαιρετικά καχύποπτη απέναντι στη χώρα μας, δυστυχώς αυτό είναι κάτι που κληρονόμησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την προηγούμενη κυβέρνηση κι ενώ από τον Νοέμβριο έχει αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο με το νόμο Χρυσοχοΐδη περί αλλαγής της πολιτικής χορήγησης ασύλου, δεν υπήρχε αντίκρισμα μέχρι στιγμής από πλευράς της ΕΕ, η οποία ναι μεν με ρηματικές ανακοινώσεις αναγνώριζε την ανάγκη αλλαγής της αντιμετώπισης από μεριάς της, της διαδικασίας ασύλου από την άλλη στην πράξη ουδέποτε προχώρησε σε μία χειροπιαστή βοήθεια απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να το παραδεχτεί, δεν δίστασε να πει ότι είχε στοχεύσει σ’ αυτή την κατεύθυνση της αλλαγής της αντιμετώπισης της Ελλάδας, η οποία όμως ουδέποτε έγινε πραγματικότητα. Σήμερα όμως η Ελλάδα στέκεται στο ύψος της και αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη, την εγγύηση ότι και η Ευρώπη πρέπει να κάνει το δικό της καθήκον”, είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε δε, πως ο Πρωθυπουργός έριξε το βάρος του στη διαχείριση της κρίσης, αντί να κοιτάει συμβούλια, σχολιάζοντας πως οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως και ο ελληνικός λαός έχουν ξεκάθαρη ενημέρωση για το τι συμβαίνει, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε δεύτερο χρόνο να υπάρχει ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας επεσήμανε πως η λύση του μεταναστευτικού δεν θα έρθει μέσα από την Ελλάδα, όμως η ΕΕ μπορεί να συμβάλει σ’ αυτή.
” Η Ε.Ε. είναι στο πλευρό της Ελλάδας κι αυτή η οικονομική ενίσχυση είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά όχι το μοναδικό”, κατέληξε ο Βουλευτής Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.