Κοντοζαμάνης – Παπαευσταθίου: Δεν υπάρχει δυνατότητα για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Σκόπελο

Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με τη διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. για μικρό ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Σκοπέλου

Προγραμματισμένη από την προηγούμενη Κυριακή συνάντηση με τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει αύριο Τετάρτη ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα παραχώρησης μικρού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Η 5η Υ.ΠΕ. είναι και η μόνη αρμόδια για τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας, αφού ως γνωστόν στη Σκόπελο, σε αντίθεση με τη Σκιάθο, δεν λειτουργεί τομέας ΕΚΑΒ και ως εκ τούτου το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας δεν μπορεί να παραχωρήσει ασθενοφόρο, όπως διευκρίνισαν με σαφή τρόπο, τόσο ο αν. υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, όσο και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου, σε επικοινωνία τους με τον βουλευτή Μαγνησίας. Ως εκ τούτου, οι ανακοινώσεις που έγιναν για το ζήτημα δεν έχουν καμία πραγματική βάση, τόνισαν οι ίδιοι.
Κατά συνέπεια, στην αυριανή συνάντηση με τη διοίκηση της ΥΠΕ, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για το Κέντρο Υγείας, θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για την παραχώρηση μικρού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σκοπέλου, που είναι αναγκαίο, καθώς τα καλντερίμια και οι στενοί δρόμοι δυσκολεύουν τη διακομιδή ασθενών με τα υπάρχοντα ασθενοφόρα.
Τα τέσσερα παλιά ασθενοφόρα έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς πολλά προβλήματα και δεν εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες του νησιού. Κατά συνέπεια το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου είναι αναγκαίο να εξοπλιστεί με ένα μικρό ασθενοφόρο, αν είναι δυνατόν καινούργιο, ώστε να εξυπηρετήσει τους Σκοπελίτες και τους τουρίστες για τα επόμενα χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.