ΚΟΒ Σκιάθου ΚΚΕ: «Για τα 77 χρόνια από την πυρπόληση της Σκιάθου από τους ναζί»

Εκδήλωση για τα 77 χρόνια από την πυρπόληση της Σκιάθου από τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους πραγματοποίησε η ΚΟΒ Σκιάθου του ΚΚΕ τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, στο μνημείο των πεσόντων την περίοδο 1940-1944 που βρίσκεται στην παραλία του νησιού.
Στο μνημείο κατατέθηκε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών, ενώ πραγματοποιήθηκε ομιλία από το γραμματέας της ΚΟΒ Σκιάθου Καρπέτα Βάιο.
Στην ομιλία του στάθηκε κυρίως στις τεράστιες ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που συναινούν και συμφωνούν στην αναθεώρηση της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στην άμβλυνση της ιστορικής μνήμης για τα ναζιστικά εγκλήματα που διαπράχτηκαν στη χώρα μας. Μίλησε για τη διαχρονική προσπάθεια που καταβάλουν αντιδραστικές δυνάμεις στο νησί να συσκοτίσουν και “ξεγυμνώσουν” την επέτειο από το χαρακτήρα της, να μετατρέψουν την επέτειο σε ένα απλό μνημόσυνο, σιωπώντας για το ναζιστικό χαρακτήρα των στρατευμάτων κατοχής.
Κατήγγειλε την προσπάθεια που κάνουν τα τοπικά αστικά επιτελεία, διοργανώνοντας εκδηλώσεις που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα και την ιστορική μνήμη, ρίχνοντας νερό στο μύλο του αντικομουνισμού, στα πλαίσια της κεντρικής ιδεολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επικίνδυνη και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό.

Τέλος, κάλεσε το λαό της Σκιάθου όχι απλά να τιμά την επέτειο αλλά να μην λησμονά ότι ο φασισμός – ναζισμός είναι κομμάτι του καπιταλιστικού συστήματος. Που μπορεί να έκανε μια προσωρινή υποχώρηση με την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στα αστικά δικαστήρια, αλλά όταν το απαιτήσει το σύστημα, με κάποιο άλλο μόρφωμα, θα ¨χύσει¨ πάλι το φασιστικό δηλητήριο ενάντια στην εργατική τάξη, για να τσακίσει τους αγώνες της και τα δικαιώματά της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.