Κραυγή αγωνίας φορέων της Σκοπέλου για το Κέντρο Υγείας

Όπως επισημάνθηκε σε συγκέντρωση που έγινε χθες

Βροντερό μήνυμα καταδίκης για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας, τόσο από πλευράς υποστελέχωσης όσο και κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού σαν συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. στο χώρο της Υγείας πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προκάτοχοί τους του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλαν χθες με ογκώδη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του μαζικοί φορείς της Σκοπέλου.
Η κινητοποίηση –η δεύτερη σε ένα μήνα- και η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων απέδειξε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μοναδική δημόσια μονάδα υγείας του νησιού, αλλά και τη διάθεση κλιμάκωσης του αγώνα.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου, στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγελος Ξηντάρης, εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας ο Γιώργος Γούλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ευάγγελος Κορέντης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Εύη Ταλαδιανού.

Σύμφωνα με την ομιλήτρια, το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου όπως το ζούμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που υπακούουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό «έχει χτυπήσει κόκκινο», ενώ η νέα διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες για την εκτέλεση πετσοκομμένων προϋπολογισμών.
«Στη Σκόπελο του 2020, οι οξυμένες ανάγκες ντόπιων και επισκεπτών θα εξακολουθούν να καλύπτονται με ανανεούμενες μετακινήσεις ιατρών από τη χερσαία Μαγνησία και τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας, ενώ σε λίγο καιρό θα παύσει και η στοιχειώδης υποστήριξη από ακτινολόγο με ό,τι κινδύνους και έξοδα συνεπάγεται αυτό για τις λαϊκές οικογένειες. Και αν σκεφτούμε λίγο πιο μακριά, θα δούμε ασθενείς και από τα τρία νησιά, μαζί με τους συγγενείς τους, να ξοδεύουν δύο διανυκτερεύσεις στο Βόλο για οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα, αφού υπάρχει και η διακοπή των δρομολογίων του ταχύπλοου «Ερατώ», που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες», ανέφερε η Εύη Ταλαδιανού.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες και οι νέοι της Σκοπέλου οφείλουν να δώσουν τέλος στην κοροϊδία που δέχεται το νησί και πρέπει τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές, τα συνδικάτα, οι γυναικείοι σύλλογοι, οι επιτροπές αγώνα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Οι μαζικοί φορείς του νησιού δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους για αναβαθμισμένη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με κρατική χρηματοδότηση, άμεση κάλυψη των κενών θέσεων παθολόγων και ακτινολόγου, οδοντιάτρου, προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και οδηγού ασθενοφόρου για να στελεχώνονται όλες οι βάρδιες, επίσπευση της έκδοσης αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 2Κ/2019, μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων, επισκέψεις ιατρών ειδικοτήτων σε τακτά διαστήματα, πλωτό μέσο μεταφοράς, πλήρως εξοπλισμένο για έκτακτα περιστατικά, επισκευή του ελικοδρομίου και αναβάθμιση των ιατρείων σε Γλώσσα και Κλήμα, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, χωρίς ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά.

Τέλος, διεκδικούν αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του, η δημοτική αρχή να διεκδικήσει χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση για την επιδότηση του ενοικίου των γιατρών που θέλουν να υπηρετήσουν στη Σκόπελο και άμεσα ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδότηση επισκευής και αποκατάστασης των φθορών, ανακαίνισης του κτιρίου και του ιατρο- τεχνολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, θέρμανσης και κλιματισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.