Κριτική και απάντηση για τα λατομεία του δήμου Ν. Πηλίου

Φωτό αρχείου
Τονίζει η γ.γ. του Συνεταιρισμού Λατόμων ΠΡΟΠΑΝ Καλαμακίου

Απάντηση στα όσα αφορούν στα λατομεία του δήμου Νοτίου Πηλίου και τέθηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Μ. Παπαδημητρίου δίνει με ανακοίνωση-επιστολή της η κα Ελένη Αναγνώστου, γ.γ. του Συνεταιρισμού Λατόμων ΠΡΟΠΑΝ Καλαμακίου. Στον απόηχο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ν. Πηλίου, τονίζει συγκεκριμένα, ότι “όταν τα Δημοτικά Συμβούλια καταλήγουν να είναι πίστα πολιτικών αντιπαραθέσεων μεταξύ υποψηφίων και χώρος δημιουργίας εντυπώσεων, με σκοπό την ψηφοθηρία, το σίγουρο είναι ότι τα λατομεία θα παραμένουν κλειστά και οι λατόμοι θα είναι άνεργοι θεατές και πρωταγωνιστές στις δραματικές προεκτάσεις που θα ζήσουμε στα προσεχώς. OΧΙ AΛΛΑ ΠΡOΣΤΙΜΑ. ΖΗΤAΜΕ, ΠΑΡAΛΛΗΛΑ ΔΟΥΛΕΙA, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤAΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓH ΤΩΝ ΝOΜΩΝ. ΣΕ ΑΥΤO ΠΙΣΤEΨΑΜΕ.
Εγώ προσωπικά αρνούμαι να ακολουθήσω τον όποιο κύριο Παπαδημητρίου στο προεκλογικό του παραλήρημα και αποδέχομαι την αντικατάστασή μου στην εκπροσώπηση του Συνεταιρισμού προς Δήμο Νοτίου Πηλίου και Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος· θέμα που απασχόλησε εν τέλει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Αν ο κύριος Παπαδημητρίου θεωρεί ότι με αποφάσεις απορρόφησης υπολειμμάτων λατομείου και συμψηφισμούς με μισθώματα υποτιθέμενων χρηματοδοτήσεων θα αρθεί η απαγόρευση εργασιών, τότε με αυτή την απόφαση το Καλαμάκι από αύριο μπορεί να ελπίζει στην άμεση λύση του προβλήματος. Γιατί, όμως, μετά από 3 χρόνια και πλέον απαγόρευσης και 9 χρόνια θητείας σας δεν έχει γίνει το προφανές; Τα μπάζα μέσα στα ρέματα δεν είναι ούτε από τα τελευταία 3 χρόνια ούτε από τα περασμένα 9. Είναι εδώ πάνω από 109, 209 και βάλε χρόνια. Γιατί ως τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί αυτό το υλικό για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας από το Δήμο Νοτίου Πηλίου; Ας υποβάλλει κάποιος, έστω και κατόπιν αποφάσεως, ένα και μόνο ερώτημα στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος και να μεταφέρει την απάντηση στον κύριο Παπαδημητρίου. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: «Αν γίνει η πλήρης αποκατάσταση ρεμάτων (ξεμπάζωμα) στα λατομεία Καλαμακίου, άρεται η απαγόρευση εργασιών και επιστρέφουμε στις δουλειές μας;». Σας ρωτώ, κύριε Παπαδημητρίου, αν θεωρητικά η απάντηση είναι «ναι», γιατί δεν έγινε τόσο καιρό; Και αν πάλι θεωρητικά η απάντηση είναι «όχι», σε τι ακριβώς μας βοηθάει η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή; Σαφώς, κάθε πρόθεση βοήθειας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ήταν, είναι και θα είναι πάντα καλοδεχούμενη. Άλλωστε είναι και υποχρέωσή σας. Ωστόσο, πετώντας τα μπάζα θα μπούμε στα μέτωπα και τα δάπεδα των λατομείων για εξόρυξη; Αυτές είναι οι υποδείξεις και οι προτάσεις ενεργειών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ως προς την εμπλοκή σας για βοήθεια, με σκοπό την άμεση άρση της απαγόρευσης εργασιών; Αν «ναι», να τις συμπεριλάβουμε στις διορθώσεις του τεχνικού υπομνήματος που περιμένει από εμάς η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος και μεθαύριο να πάμε για δουλειά. Όσον αφορά πάλι το ενδεχόμενο ανάληψης πιθανής επιβολής προστίμου προς το Συνεταιρισμό Καλαμακίου δεν έγινε καμία αναφορά. Η προφορική σας δέσμευση ισχύει; Αναλάβετε, λοιπόν, εσείς, όπως οφείλετε, μέσω της υπογραφής της μεταξύ μας σύμβασης μίσθωσης με την Τεχνική σας Υπηρεσία, να διορθώσετε το κατά τα λεγόμενά σας λάθος δικό μας τεχνικό υπόμνημα και παράλληλα, αναλάβετε και την ευθύνη της όποιας περαιτέρω καθυστέρησης άρσης απαγόρευσης εργασιών για τα λατομεία Καλαμακίου.
Ευχαριστώ που με απαλλάξατε από την ευθύνη του να απολογούμαι για δικούς σας λάθος χειρισμούς, θέτοντας, μάλιστα, σε κίνδυνο με τις ενέργειές μου και λατόμους Νεοχωρίου και Συκής, όπως ανοιχτά κατηγορήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης από μέρους σας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.