Κύκλωμα διακίνησης επικίνδυνων αποσταγμάτων τσίπουρου και κρασιού στο Στεφανοβίκειο

Τι εντόπισαν ΑΑΔΕ και Αστυνομία σε παράνομο εμφιαλωτήριο !

Επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αποστάγματα τσίπουρου και κρασιού, περίπου 6600 λίτρων εντοπίστηκαν στο Στεφανοβίκειο και τόνοι οινοπνεύματος στο Αρμένιο, από τις τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Λάρισας, που εξάρθρωσαν κύκλωμα παράνομης διάθεσης αλκοολούχων προϊόντων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Αστυνομία (κοινή επιχείρηση Ασφάλειας Λάρισας και Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας), εντόπισαν σημεία στο Στεφανοβικείο Μαγνησίας στο Αρμένιο Λάρισας, όπου υπάρχουν προϊόντα άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
Η επιχείρηση έγινε σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους, αποθήκες, φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια.

Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε κύκλωμα λαθρεμπορίας, που είχε δημιουργήσει παράνομο εμφιαλωτήριο κρασιού, με άδεια «κάβας», το οποίο έφερνε καθαρή αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) από άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. και στη συνέχεια έφτιαχνε παραποιημένα και νοθευμένα ποτά, με σκοπό να τα διαθέσει στην ελληνική αγορά.

Επίσης, τα αποστάγματα, που βρέθηκαν, πιθανόν προέρχονται από τη σύνθεση αιθυλικής αλκοόλης και αρωματικών ουσιών για να παραπέμπουν στη γεύση του τσίπουρου.
Σε κάθε περίπτωση, τα προϊόντα αυτά δεν είχαν ελεγχθεί από καμιά υπηρεσία για να εξακριβωθεί η επίπτωση τους στην δημόσια υγεία.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο Αρμένιο 13 τόνοι οινόπνευμα (96ο βαθμών) εντός δεξαμενών αποθηκευμένο σε φορτηγό, 60 φιάλες Βουλγαρικής προέλευσης, αιθυλική αλκοόλη 40 λίτρων και αλκοολούχα υγρά 40 λίτρων. Στο Στεφανοβίκειο εντοπίστηκαν 1.052 λίτρα αποσταγμάτων και 5.613 λίτρα κρασί.
Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κατάσχονται τα προϊόντα, έχουν γίνει συλλήψεις και αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.