Το γεγονός ότι πίσω από τις προκλήσεις Ερντογάν τις τελευταίες μέρες για το Κυπριακό, κρύβεται ο στόχος να προσαρτήσει στην Τουρκία το βόρειο τμήμα της Κύπρου, λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και να ελέγχει την Κύπρο και την Μεσόγειο, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας Αδάμος Μουζούρης.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο κ. Μουζούρης, ο Ερντογάν έχει μια συνέπεια στην …ασυνέπειά του, στα μη ανθρωπιστικά θέματα και συνέπεια στο να καταρρακώνει αρχές και αξίες.
Κηδεύτηκε μετά από 42 χρόνια
Ο κ. Μουζούρης ήρθε από την Κύπρο την Τετάρτη, όπου πήγε διότι μετά από 42 χρόνια κηδεύτηκε συμπολεμιστής του που έπεσε στο σημείο που βρίσκεται η σημεία που «μολύνει» την Κύπρο και παραχαράσσει την ιστορία, όπως ανέφερε.

«Από την ομάδα 30 ατόμων έμειναν 16, καθώς οι υπόλοιποι είναι αγνοούμενοι, έπεσαν στις 30 Ιουλίου, έμειναν άταφοι και τα όρνεα τους έσυραν από δω και από κει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, που είχε ότι ο Ερντογάν έχει μια συνέπεια στην ασυνέπειά του στα μη ανθρωπιστικά θέματα και συνέπεια στο να καταρρακώνει αρχές και αξίες.
«Σαράντα δύο χρόνια μετά κηδεύουμε ακόμη παιδιά που έμειναν άταφα από την εισβολή στην Κύπρο», ήταν η δήλωση του Αδάμου Μουζούρη.
«Να απαντήσουν οι διεθνείς οργανισμοί»
Αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων, ο πρόεδρος των Κυπρίων Μαγνησίας ζήτησε να απαντήσει πρώτη η Ε.Ε. γιατί ενέταξε την Κύπρο στις τάξεις της, να απαντήσει ο ΟΗΕ γιατί η Κύπρος είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και πρόσθεσε ότι εκείνοι πρέπει να απαντούν και όχι η Κύπρος.
Ο Αδ. Μουζούρης εκτίμησε ότι στόχος του Ερντογάν δεν είναι να λυθεί το Κυπριακό, αλλά να προσαρτήσει στην Τουρκία το βόρειο τμήμα της Κύπρου και αυτό λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
«Πιστεύω ότι μια κίνηση καθαρά Τούρκικου παζαριού, που γίνεται ανά τους αιώνες, ώστε να μπουν όλα στη συζήτηση και ότι καταφέρει να αρπάξει και, εάν δημιουργηθεί το Κουρδικό Κράτος στο Ιράν να έχει τα πετρέλαια της Κύπρου», είπε ο κ. Μουζούρης.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι θέση πρέπει να παίρνουν οι διεθνείς οργανισμοί και οι Κύπριοι να εμμένουν σε αυτούς, ενώ για το θέμα της τοποθέτησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, είπε ότι πόνεσε πολύ, διότι έβαλε το θέμα της κατοχής στην Κύπρο. Ο κ. Μουζούρης δήλωσε ότι σέβεται όλες τις απόψεις και εκτιμά όλους τους ανθρώπους και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. «Ο Ερντογάν και η Τουρκία έχουν στόχο να μπορούν να ελέγξουν, μέσω του βορείου τμήματος της Κύπρου ολόκληρη την Κύπρο και τη Μεσόγειο θάλασσα», τόνισε ο κύπριος εκπαιδευτικός.
Όπως είπε, αν κάποιος μελετήσει προσεκτικά τον χάρτη στην περιοχή του Μόρφου, θα δει ότι λίγο πολύ από το Καστελόριζο απέχει περίπου 400 χλμ. «Αν δεχτούμε ότι στα 200 χλμ. βρίσκεται η υφαλοκρηπίδα, άρα πηγαίνει για το Καστελόριζο», είπε και πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι, μέσω της συμφωνίας Ζυρίχης – Λονδίνου, επιδίωξαν το συνεταιρικό κράτος.
Ο κ. Μουζούρης συνέστησε επαγρύπνηση της Ελλάδας, διότι όλη η κουβέντα στην Τουρκία, στη Μεσόγειο και στην Αλβανία, έχει να κάνει με τους υδρογονάνθρακες.
Κύπριοι: «Στους υδρογονάνθρακες της Κύπρου προσβλέπει η Τουρκία»
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































