Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς- Μουρεσίου: «Χωρίς Υπεραστική Συγκοινωνία από τις 5 Σεπτεμβρίου το Πουρί»

Οι κάτοικοι ξεκινούν με τα πόδια για να φτάσουν στη Ζαγορά

Χωρίς υπεραστική συγκοινωνία παραμένει από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και σήμερα το Πουρί, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς- Μουρεσίου από τις πλημύρες και μετά δεν έχει αποκατασταθεί ο δρόμος ώστε να διέρχεται μεγάλο όχημα.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ Ζαγοράς- Μουεσίου, η μεταλλική στρατιωτική γέφυρα που κατασκευάστηκε με μεγάλη καθυστέρηση στη θέση Καλοκαιρινός, είναι τοποθετημένη σε σημείο, που δεν διευκολύνει τα μεγάλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να  προσπελάσουν. Επιπρόσθετα, ούτε η οδική παράκαμψη που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των κατοίκων μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφενός γιατί είναι επικίνδυνη, αφετέρου γιατί έχει απότομες κλίσεις και στενά περάσματα.

Οι κάτοικοι του Πουρίου, τονίζεται χαρακτηριστικά,  κυρίως οι συνταξιούχοι και όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, είναι αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα, καθώς για την προμήθεια φαρμάκων και των απαραίτητων για την διαβίωση, είναι αναγκασμένοι να ξεκινούν με τα πόδια από Πουρί ή Ζαγορά αντίστοιχα, περιμένοντας κάποιο αυτοκίνητο να περάσει και να τους πάρει με οτοστόπ. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που διανύουν ολόκληρη τη διαδρομή των 6 χλμ μέχρι τη Ζαγορά ή μεγάλο μέρος της με τα πόδια, εξαντλημένοι μέχρι να μεταβούν στον προορισμό τους.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τη ΛΑΣ μπορεί προσωρινά να λυθεί με μικρότερο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ή με διαπλάτυνση του δρόμου πρόσβασης όμως και αυτή η λύση παρόλο που είναι αναγκαία και άμεση, είναι προσωρινή.

Εξάλλου, σημειώνει μόλις τις τελευταίες ημέρες επιλύθηκε το πρόβλημα στο οποίο οι χάρτες της Google παρουσίαζαν την κοντινότερη διαδρομή από Ζαγορά προς Πουρί, μέσω… Χορευτού, από διάφορους χωματόδρομους, αναγκάζοντας πολλούς επισκέπτες της περιοχής μας την περίοδο των Χριστουγέννων να ακυρώνουν την μετάβαση.

Η ΛΑΣ Ζαγοράς Μουρεσίου ζητά επισπευστούν οι εργασίες σχεδιασμού και κατασκευής νέας γέφυρας στη θέση «Καλοκαιρινός» και μέχρι την κατασκευή της να υπάρξει μέριμνα από το κράτος ώστε η πρόσβαση του υπεραστικού ΚΤΕΛ να είναι εφικτή.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.