Λάμπρος Νούσης: «Οι πρόθυμοι επισπεύδοντες, οφείλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους στα όργανα»

Σχόλιο του πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ

Το δικό του δεικτικό σχόλιο έκανε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Λάμπρος Νούσης, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, μετά τι αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και τις φωνές που έχουν ακουστεί από στελέχη του κόμματος ακόμη και για αλλαγή ηγεσίας. Ο ίδιος τονίζει ότι οι απόψεις εκφράζονται στα όργανα και όχι  με αγοραίο τρόπο, από κανάλι σε ραδιόφωνο…

Η τοποθέτηση του Λάμπρου Νούση

«ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ κατά τον Γιουνγκ, ορίζεται ως ένας τύπος στάσης που χαρακτηρίζεται από προσανατολισμό στη ζωή, μέσω υποκειμενικών ψυχικών περιεχομένων.

Με διασταλτική ερμηνεία κάτι ανάλογο ισχύει για την εσωστρέφεια στην πολιτική και συγκεκριμένα  στις παρενέργειες που προκαλούνται από τις  βιαστικές και εν θερμώ τοποθετήσεις και ενέργειες βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μετά τις Ευρωεκλογές.

Είναι αληθές ότι το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του, αλλά δεν πέτυχε τον εκλογικό του  στόχο που ήταν η δεύτερη θέση.

Είναι καταστατικά κατοχυρωμένο, ότι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος γίνεται από τα θεσμικά κομματικά όργανα (Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή).

Είναι θεσμικά και ηθικά ανάρμοστο, η παρατηρούμενη σπουδή, για καταστρατήγηση του καταστατικού που προβλέπει τον χρόνο και τον τρόπο εκλογής ή αλλαγής ηγεσίας.

Οι πρόθυμοι επισπεύδοντες, οφείλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να εγείρουν τις αντιρρήσεις τους στα όργανα και όχι με αγοραίο τρόπο, από κανάλι σε ραδιόφωνο, αδιαφορώντας για την βλάβη που προξενούν στο Κίνημα.

Αυτοί που επισπεύδουν σε κέρδη από την εσωστρέφεια, μας προκαλούν και μας προσβάλουν, με τη γενίκευση και τα όποια κίνητρα της εμπορίας τους.

Στο πνεύμα αυτής της βιασύνης έχουν γίνει πολύ κακές εκτιμήσεις και ενέργειες στο παρελθόν.

Οι επισπεύδοντες κάθε είδους καλό θα είναι:

1)Να μελετήσουν το Καταστατικό του Κινήματος και να συμπεριφέρονται συντεταγμένα με βάση αυτό.

2)Να ξαναθυμηθούν τους στίχους από το ποίημα του Κ.ΚΑΒΑΦΗ,

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία 200 Π.Χ.

<<Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός/

Να μην βιαζόμεθα είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία/

Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.>>

3)Να έχουν υπόψη τους οι θιασώτες των συνενώσεων, ότι μπορεί στην ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ 10 +10 κάνουν 20, αλλά στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ μπορεί να κάνουν ακόμη και 5!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.