ΛΑΣ: Με ρυθμούς χελώνας ο δρόμος Ζαγοράς – Χορευτού

Ανακοίνωση για τον δρόμο Ζαγοράς – Χορευτού εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, στην οποία αναφέρει:
Είναι απαράδεκτο να κλείνει η εθνική οδός Ζαγοράς – Χορευτού για επισκευές κάθε λίγο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έπρεπε να είχε φροντίσει ώστε η μελέτη του έργου να περιλαμβάνει τεχνικές λύσεις και μηχανήματα έργου που είναι συμβατά με το πλάτος της οδού, ώστε να παραμένει το ένα ρεύμα της οδού ανοιχτό.
Σε όλες τις θέσεις που εκτελούνται τεχνικά έργα, έπρεπε να επιβάλλεται η πρόβλεψη για διαπλάτυνση της οδού κατά τουλάχιστον 1,50 μ καθώς το πλάτος της οδού σε πολλά σημεία δεν ξεπερνά τα 4,5 μέτρα.
Στις θέσεις των τεχνικών έργων έπρεπε να επιβάλλεται η εκ των προτέρων οριοθέτηση του δρόμου. Σε αρκετές περιπτώσεις την περασμένη χρονιά μετά την ολοκλήρωση του έργου το διαθέσιμο πλάτος της οδού μειώθηκε!

Είναι απαράδεκτο το γεγονός το άνοιγμα και κλείσιμο του δρόμου σύμφωνα με τις επιθυμίες του εργολάβου. Στην πρώτη διακοπή, το μηχάνημα χάλασε, στη δεύτερη αρρώστησε, στην τρίτη πήγε διακοπές, στην τέταρτη δεν έχει χρήματα, στην πέμπτη έβρεξε, στην έκτη χιόνισε κλπ., με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία να μην έχει τελειωμό.

Ο εκβιασμός της Περιφέρειας ότι δεν υπάρχει χρόνος εκτέλεσης των απαραίτητων έργων εξαιτίας του τουρισμού, ή λόγω της συγκομιδής των μήλων, ή λόγω του χειμώνα επιστρέφεται ως απαράδεκτος.
Τα προβλήματα του δρόμου δεν είναι πρόσφατα. Για δεκαετίες στα ίδια σημεία υπάρχουν καταπτώσεις που δεν επισκευάζονται.
Η εργολαβία δεν είναι πρόσφατη. Είναι εργολαβία από τις πλημύρες του 2018.
Για τα νέα σημεία καταπτώσεων δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Ούτε για τα παλιά φυσικά.
Είναι ζωτικής σημασίας η διέλευση λεωφορείου του ΚΤΕΛ που από τον περασμένο Σεπτέμβρη δεν πραγματοποιείται. Εκτός από τους τουρίστες και επισκέπτες, υπάρχουν εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με την ΛΑΣ, εκτός από τα τεχνικά έργα στα σημεία των καταπτώσεων, παλιά και νέα, έργα απαραίτητα για όλους μας είναι η διαπλάτυνση της οδού, ο καθαρισμός των οχετών και φρεατίων, η επισκευή της τριγωνικής τάφρου όμβριων, η σήμανση και διαγράμμιση. Πάνω σε αυτά δεν θα κάνουμε πίσω.
Όλα τα προηγούμενα δεν προέρχονται επειδή κάποιοι ξεχάστηκαν, ούτε επειδή είναι “γενικό φαινόμενο”, ούτε γιατί φταίει το “κακό το ριζικό μας”, αλλά είναι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που παράγουν αυτά τα αποτελέσματα. Σίγουρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ την τελευταία 20ετία θωράκισαν στο σύστημα εργολαβιών και φυσικά τους μεγαλοεργολάβους, ενώ το χρονοδιάγραμμα των αποκαταστάσεων έχει την έγκριση της ΕΕ, μέσω του ταμείου ανάκαμψης, καταλήγει η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.