ΛΑΣ: «Σοβαρές ελλείψεις στα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια στον Δήμο» (φωτογραφίες)

Το οδικό έργο Βόλου Ζαγοράς, μόλις ολοκληρώθηκε 1,8εκ ευρώ.

Για σοβαρές ελλείψεις στα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου και αναφέρει όσα δεν ειπώθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη στην πρόσφατη επίσκεψή της σε Ζαγορά και Πουρί. Η ανακοίνωση δε, συνοδεύεται και από φωτογραφικό υλικό αναδεικνύοντας προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «Τα σημαντικότερα και απαραίτητα έργα που έχουμε ανάγκη, οι δημότες του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, δεν αναφέρθηκαν στην περιοδεία της κας Κολυνδρίνη σε Ζαγορά και Πουρί.

Σχετικά με τα έργα που ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης και δημοσίευσε στον τύπο, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Το τμήμα Καράβωμα – Πουρί, 4.5εκ ευρώ παρουσιάζει ήδη αρκετά προβλήματα από την στιγμή της ολοκλήρωσης των έργων. Άγνωστο παραμένει αν έχει παραδοθεί το έργο από τον εργολάβο.
  2. Στο τμήμα Ζαγορά – Χορευτό 1,5εκ ευρώ διαιωνίζεται το πρόβλημα εδώ και πάνω από 13 χρόνια, όσα δηλαδή έχει τη διοίκηση της Περιφέρειας η παρούσα Αρχή. Αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς ότι το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, δεν ερχόταν στο Χορευτό τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ χρειάστηκαν πιέσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση για να ολοκληρωθούν μερικώς ορισμένες ασφαλτοστρώσεις.
  3. Οι κάθετοι άξονες στον Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, 3εκ ευρώ, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.
  4. Στο τμήμα οδικού δικτύου 1,8εκ ευρώ που αφορά «ασφαλτικά περιοχής» η κατάσταση μετά τις ασφαλτοστρώσεις είναι σχεδόν ίδια με την κατάσταση προ των ασφαλτοστρώσεων. Παρατίθενται φωτο.
  5. Τα υδραυλικά έργα κλειστού κυκλώματος σε Πουρί και Μακρυράχη, 1εκ ευρώ μόλις ξεκίνησαν μετά από 15 χρόνια που είναι έτοιμη η μελέτη. Άγνωστο πότε θα τελειώσουν, πάντως όχι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
  6. Η παράκαμψη του Χιονοδρομικού, 4,5 εκ. ευρώ, μόλις ξεκίνησε, με 15 χρόνια καθυστέρηση μετά την ολοκλήρωση του βασικού κορμού του δρόμου.
  7. Η γέφυρα στη Θέση Ιμπραήμ, 0,8εκ ευρώ μόλις ξεκίνησε με τουλάχιστον 5 χρόνια καθυστέρηση, από τις πλημμύρες του 2018
  8. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς, 2 εκ ευρώ, ολοκληρώθηκε προ 2ετίας με 30 χρόνια καθυστέρηση και οικοδομική άδεια από το 2010, δεν έχει παραδοθεί από τον εργολάβο μέχρι σήμερα και παρουσιάζει ήδη αρκετές φθορές σε εξωτερικές επιφάνειες.
  9. Η αποκατάσταση του «Σχολείου του Ρήγα», 540χιλ ευρώ, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ενώ η μελέτη είναι έτοιμη από το 2019. Καμία εκδήλωση στην περιοχή μας με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21.
  10. Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ζαγοράς, 230χιλ ευρώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
  11. Η συντήρηση πεζοπορικών διαδρομών 248χιλ ευρώ, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
  12. Το μουσείο Κασλά στο Πουρί, 126χιλ ευρώ, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

 

Επίσης ενδεικτικά αναφέρουμε:

  1. Το έργο Παράκαμψης Ζαγοράς, απεντάχτηκε προ διετίας με εισήγηση της ΠΕ Μαγνησίας με αιτιολογία ότι από τη δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα έχουν γίνει αλλεπάλληλες μελέτες που έχουν στοιχεία και τιμές που δεν μπορούν να επικαιροποιηθούν.
  2. Για έργα κλειστών κυκλωμάτων στις υπόλοιπες αγροτικές περιφέρειες του Δήμου μας, δεν διατίθεται ούτε ευρώ.
  3. Για την συντήρηση του οδικού κυκλώματος Πηλίου, τον στατικό έλεγχο των γεφυρών, την αποκλάδωση, την σήμανση, διαγράμμιση, την διαπλάτυνση, τον καθαρισμό των οχετών δεν δίνεται ούτε ευρώ. Μόνο κάθε διετία βλέπουμε μια νέα διαγράμμιση.
  4. Για τα αναγκαία έργα αποχέτευσης και διαχείρισης λυμάτων σε όλους τους οικισμούς με έμφαση στους παραλιακούς δεν δίνεται ούτε ευρώ.
  5. Για την αποκατάσταση των πέτρινων γεφυριών στη θέση Κακοσκάλι Τσαγκαράδας και την συντήρηση στη θέση Πόρος και Διακουμή Πουρίου, δεν δίνεται ούτε ευρώ.
  6. Για την αποκατάσταση των λιμανιών Χορευτού και Αγίου Ιωάννη, ώστε να μπορούν να είναι λειτουργικά καθ όλη τη διάρκεια του έτους δεν δίνεται ούτε ευρώ.
  7. Για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα σε όλους τους οικισμούς, τουλάχιστον στις περιοχές που έχουν επισημανθεί από την αρμόδια Υπηρεσία, ΔΑΕΦΚ, δεν δίνεται ούτε ευρώ. Η μοναδική μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης αφορά τμήμα της Μακρυράχης με περιορισμένα έργα. Για τα υπόλοιπα χωριά τιποτα.
  8. Για την μελέτη οριοθέτησης των Οικισμών του Δήμου μας που καταργήθηκαν από το 2019, και υπάρχει οξυμένο πρόβλημα, δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ.
  9. Για την επισκευή του Δρόμου Χάνια – Κισσός, δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ.
  10. Για την δημιουργία χώρου Αποβλήτων Κατασκευών και Κατεδαφίσεων στα όρια του Δήμου μας, που θα προστατέψει το περιβάλλον του Πηλίου από παράνομες χωματερές, δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ.
  11. Επίσης, παρόλο που η Περιφέρεια διαθέτει τεχνική επάρκεια, ενώ ο Δήμος μας δεν διαθέτει, δεν υπήρχε προθυμία συνδρομής, ή δεν ζητήθηκε τέτοια από την Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου να χάσει 1εκ ευρώ για έργα αποκατάστασης σε Ανήλιο και Άγιο Δημήτριο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρωτοπορεί σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Τάσος Τσιαπλές, όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τσαπράζης, εκλεγμένοι αντίστοιχα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έχουν κατ επανάληψη αναφερθεί στην επίσπευση των απαραίτητων έργων, με έμφαση τις αποκαταστάσεις των δρόμων, αντιπλημμυρικά, αρδευτικά έργα και άλλα.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι την συγκέντρωση της κας Κολυνδρίνη επάνδρωσαν σχεδόν μόνο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κα Σαμαρά και κ Καραγεωργίου οι οποίοι δεν αναφέρθηκαν σε κανένα πρόβλημα, ούτε είδαν καθυστερήσεις στην εκτέλεση έργων. Με τον τρόπο τους έδωσαν το στίγμα των «ανεξάρτητων» συνδυασμών τους, φιμωμένων όμως από την κυρίαρχη πολιτική.

Αυτή η πολιτική πρέπει να βρει απέναντι κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο καθώς όλοι βλέπουμε και βιώνουμε τα αποτελέσματά της. Οι λαϊκές ανάγκες δεν μπαίνουν στο ζύγι των προτεραιοτήτων και πρέπει να βγουν στο προσκήνιο ενισχύοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια».

 

Το έργο Καράβωμα Πουρί 4,5εκ ευρώ
Το έργο Καράβωμα – Πουρί μετά τη σημερινή πρωινή βροχή 4,5εκ ευρώ
Το οδικό έργο Βόλου Ζαγοράς, μόλις ολοκληρώθηκε 1,8εκ ευρώ.
Το έργο Ζαγορά – Χορευτό με το τοιχίο σχεδόν στη μέση του δρόμου 1,5εκ. ευρώ
Το έργο ασφαλτοστρώσεων 4,5εκ ευρώ, μόλις ολοκληρώθηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.