ΛΑΣ Θεσσαλίας: Εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

Δήλωση-καταγγελία προχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, για την εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.
Όπως αναφέρει, «την δικαιολογημένη αγανάχτηση των κατοίκων της Σκοπέλου, προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές στο Κέντρο Υγείας του νησιού, που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν την υγεία τους.
Οι ευθύνες για αυτά τα προβλήματα βαραίνουν πρωτίστως την κυβέρνηση και την 5η ΥΠΕ, αλλά και την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και την Δημοτική Αρχή Σκοπέλου, που σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στην εγκατάλειψη της μοναδικής δομής Δημόσιας Υγείας στο νησί.
Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει την άμεση πρόσληψη μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται του ανάλογου νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και όλου του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για την ολοκληρωμένη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και καλεί τους κατοίκους του νησιού να αγωνιστούν γι’ αυτά, συνδυασμένα με την διεκδίκηση αποκλειστικά ενιαίου δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας για όλο το λαό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.