ΛΑΣ Θεσσαλίας: Να λειτουργήσει γραφείο του ΟΑΕΔ στη Σκόπελο

Στον Δήμο Σκοπέλου λειτουργούσε, με πολλά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, Γραφείο Ανταποκριτή του ΟΑΕΔ. Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου αξιοποιώντας μια σχετική νομική διάταξη προτάθηκε να λειτουργήσει το Γραφείο στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ.
Τον Ιούλιο του 2019 υπήρξε απόφαση του Δ.Σ του ΕΦΚΑ για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΕΔ, οι υπηρεσίες του οποίου όμως κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα να την υλοποιήσουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, εφόσον οι διαδικασίες είχαν δρομολογηθεί, αποφάσισε να μην ανανεώσει για το επόμενο έτος την Προγραμματική Σύμβαση με τον ΟΑΕΔ, όπως έκανε προηγούμενα, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα.

Το γραφείο ανταποκριτή να μην λειτουργεί και έτσι οι άνεργοι και εργαζόμενοι του νησιού, μέσα στον χειμώνα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, αφού θα πρέπει να μεταβούν στην έδρα της υπηρεσίας στο Βόλο, για έκδοση κάρτας και άλλες υποθέσεις (κάτι που σημαίνει εκτός από τα έξοδα των εισιτηρίων και έξοδα διανυκτέρευσης).

Για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, επισκέφθηκε σήμερα 30/1/2020, την περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, κ. Όλγα Τσιούρβα, από την οποία ζήτησε να παρέμβει ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στη Σκόπελο, με την μη λειτουργία του γραφείου ανταποκριτή του ΟΑΕΔ και να σταματήσει αυτή ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση ανέργων και εργαζομένων που αναγκάζονται να μεταβούν στον Βόλο για να εξυπηρετηθούν από τον ΟΑΕΔ.

Η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα με σκοπό να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.