ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου: Έκτη παράταση στα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες του 2018!

Μπαζωμένο το λιμάνι Χορευτού

Καθυστέρηση στα έργα αποκατάσταση στην περιοχή καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου, η οποία τονίζει ότι δεν υπάρχει κρατικός μηχανισμός που να μπορεί να ιεραρχήσει τεχνικά έργα και αποκαταστάσεις.
Σύμφωνα με την παράταξη, όλες οι αποκαταστάσεις έχουν επείγον χαρακτήρα και κάθε καθυστέρηση, μικρή ή μεγάλη μεγεθύνει το πρόβλημα.

Μια από αυτές, είναι είναι απομάκρυνση της άμμου από την λιμενολεκάνη του λιμανιού του Χορευτού. Ήδη, το πελαγίσιο κύμα του προηγούμενου μήνα, παρέσυρε μεγάλο μέρος των φερτών υλικών εντός του λιμανιού. Οριακά σήμερα, υπάρχει η δυνατότητα καθαρισμού του λιμανιού με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων από τη στεριά. Στην επόμενη “φουρτούνα” το κύμα θα παρασύρει την άμμο εντός του λιμανιού και θα απαιτείται πλέον πλωτή εξέδρα για τον καθαρισμό.

Ένα έργο που σήμερα κοστίζει λιγότερα από 10.000 €, αύριο θα κοστίζει τα δεκαπλάσια, τονίζει η ΛΑΣ.

Η ΑΓΕΤ επίσης πρέπει να ενημερωθεί και να απομακρύνει το μεταλλικό σιλό από την παραλία. Ένα μηχάνημα έργου, έκανε την προσπάθεια και το τράβηξε πιο έξω, αλλά πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα, τονίζει.

Σύμφωνα με την ΛΑΣ απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει στοιχειώδης κρατικός μηχανισμός που μπορεί να ιεραρχήσει τεχνικά έργα και αποκαταστάσεις όταν πρόκειται για τις κοινωνικές ανάγκες, ούτε από το κράτος και την Πολιτική Προστασία, ούτε από την Περιφέρεια, φυσικά ούτε από τον Δήμο.

Η παράταξη αναφέρει ακόμη ότι αναστάτωση προκάλεσε η Δημόσια Διαμαρτυρία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας σχετικά με την 6η (…) συνεχόμενη παράταση για την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων στον δρόμο Ζαγοράς – Χορευτού.

Πρόκειται για ένα έργο αποκατάστασης από τις πλημμύρες του 2018 το οποίο εκτελείται περιστασιακά δύο μήνες κάθε χρόνο, ενώ σε δύο σημεία απαιτούνται νέα τεχνικά έργα διότι τα υφιστάμενα κράτησαν μόλις μερικές ημέρες…

Στις 20/12/2023, η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αποτελείται από τους συμβούλους των παρατάξεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ του νέου περιφερειάρχη κ. Κουρέτα, αποφάσισε την χορήγηση της έκτης συνεχούς παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου, έως την 18/5/2024. Μόνη διαμαρτυρία ήταν του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσου Τσιαπλέ.

Σιλό ιδιοκτησία της ΑΓΕΤ που βρίσκεται μέσα στην παραλία

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα μηχανήματα του εργολάβου, παρατημένα από καιρό. Κανένα δε από τα μηχανήματα, δεν συνέβαλε στις πρόχειρες αποκαταστάσεις από την πρόσφατη πλημμύρα, καθώς ο εργολάβος ήταν άφαντος. Μέχρι και τα λάστιχα των μηχανημάτων φαίνονται ξεφουσκωμένα από την αχρηστία.

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του νέου Δημάρχου Ζαγοράς Μουρεσίου στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς δικαιολόγησε τον εργολάβο που …κωλύεται γιατί διαφορετικά θα χαθεί η χρηματοδότηση, τονίζει η ΛΑΣ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ως Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια προαναγγέλλει ότι θα λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των έργων.

Αδρανοποιημένα για μήνες μηχανήματα έργου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.