ΛΑΣ Ζαγοράς- Μουρεσίου: «Πάνω από 4 μήνες κλειστό το ΚΕΠ Τσαγκαράδας- Στον Βόλο οι κάτοικοι για να εξυπηρετηθούν»

Για συνολικό πρόβλημα υποστελέχωσης στις υπηρεσίες τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση

Χωρίς ΚΕΠ βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου, καθώς το μοναδικό ΚΕΠ που λειτουργούσε στην Τσαγκαράδα, δεν λειτουργεί πλέον με τους κατοίκους της περιοχής να μεταβαίνουν στον Βόλο για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς- Μουρεσίου τονίζοντας ότι η υποστελέχωση αφορά σε ολόκληρο τον δήμο και τις υπηρεσίες του και ζητά να γίνουν άμεσα κινήσεις ώστε να λειτουργήσει το ΚΕΠ και να ενισχυθούν με προσωπικό και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΛΑΣ Ζαγοράς- Μουρεσίου αναφέρει «δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Η έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες εξυπηρέτησης των Δημοτών που είναι αναγκασμένοι για μια απλή υπόθεση να μεταβαίνουν σε ΚΕΠ στον Βόλο. Το μοναδικό ΚΕΠ του Δήμου που λειτουργούσε στην Τσαγκαράδα, σταμάτησε τη λειτουργία του εδώ και πάνω από 4 μήνες χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια επαναλειτουργίας του από τη Δημοτική Αρχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου το προσωπικό μειώνεται συνεχώς ενώ το υπάρχον δεν επαρκεί για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του. Μάλιστα πάνω από τους μισούς εργαζόμενους εργάζονται σε καθεστώς ομηρίας και επισφάλειας, ενώ χωρίς αυτούς ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Η πολιτική υποστελέχωσης υπηρεσιών και αναπλήρωσης των εργαζομένων με το σταγονόμετρο, καθιστά αδύνατη και υποβαθμισμένη τη λειτουργία βασικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου και μεταφέρει πολλαπλάσια ταλαιπωρία, στους δημότες, ιδιαίτερα σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές όπως η δική μας. Οι ευθύνες για αυτή την παρακμή, οφείλονται στην πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και διαχρονικά, αφού βασίζονται σε νόμους των μνημονίων, με ξεκάθαρο στόχο την διάλυση των υπηρεσιών προς τους δημότες, την εμπορευματοποίησή τους και το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων. Συνεχώς τα τελευταία χρόνια μια σειρά κρίσιμων υπηρεσιών είτε υποβαθμίζονται είτε καταργούνται!

Ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή, η οποία όχι μόνο δεν διεκδικεί καμία πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των υπηρεσιών του ΚΕΠ αλλά και των  υπόλοιπων κρίσιμων δομών, αλλά με στόμφο επικαλείται ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο που της δίνει ο νόμος ώστε οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που απομένουν πλέον στον Δήμο να συνεχίσουν να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας με συμβάσεις τριμήνων, ορισμένου χρόνου και δικαστικές αποφάσεις παραμονής στην εργασία.

Η αγανάκτηση των δημοτών είναι μεγάλη καθώς όλοι βλέπουμε συνεχώς να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες που παρέχονται στους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, ενώ οι κάτοικοι του Δήμου και περισσότερο της Δ.Ε. Μουρεσίου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για βασικές ανάγκες.

Ζητούμε:

Να στελεχωθεί άμεσα ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου με όλο το απαραίτητο προσωπικό σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Δήμου, για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, με σταθερές εργασιακές σχέσεις για όλο το προσωπικό.

Να επαναλειτουργήσει άμεσα το ΚΕΠ Τσαγκαράδας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.