Λειτουργία ΕΠΑΛ τη νέα σχολική χρονιά στην Αργαλαστή

Ιδρύεται ΕΠΑΛ με έδρα την Αργαλαστή και θα λειτουργήσει κανονικά τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021.

Το ΕΠΑΛ ιδρύθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε στενή συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου οι μαθητές να μην αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται από και προς το Βόλο, προκειμένου να μορφωθούν.

Στο ΕΠΑΛ Αργαλαστής θα υπάρχουν οι τομείς: α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και β) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων από τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης του σχολείου (Γυμνασίου) εφόσον το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν το ΕΠΑΛ Αργαλαστής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών που πρέπει να συμπληρώσουν για την εγγραφή του παιδιού τους στην Α΄ Λυκείου.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός δήλωσε: “Η Δημοτική Αρχή, με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σπουδάσουν παραμένοντας στον τόπο τους. Η δημιουργία ΕΠΑΛ ήταν ζητούμενο και ο στόχος επιτεύχθηκε.

Θα συνεχίσουμε με γνώμονα την κατοχύρωση και εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του τόπου μας.”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.