Λιούπης: Άμεσα Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για αυτοψία και επισήμανση των ζημιών από την σφοδρή κακοκαιρία στην Μαγνησία

Επισήμανση των ζημιών που προκάλεσε η πρωτοφανής έντασης καταιγίδα,  κυρίως στις δενδρώδεις καλλιέργειες που ήταν κοντά στο στάδιο συγκομιδής όπως αχλάδια, φιστίκια, ροδάκινα, αμύγδαλα, αλλά και άλλες καλλιέργειες,  θα κάνει άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης από τον προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και τον Τμηματάρχη κ. Κωνσταντίνο Καραμπάτσα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής “Η αρμόδια υπηρεσία προγραμματίζει άμεσα, Τετάρτη και Πέμπτη να κάνει αυτοψία σε όλες τις καλλιέργειες, που ζημιώθηκαν μετά την κατακλυσμιαία βροχόπτωση, με θυελλώδεις ανέμους και χαλαζόπτωση,  ενώ επισημαίνεται πως οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ συνεχίζουν απρόσκοπτα την καταγραφή των ζημιών από προηγούμενες ζημιές σε όλο τον Νομό Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ο ασφαλισμένος του οποίου ζημιώθηκαν οι καλλιέργειες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής παραγωγής που περίμενε να συγκομίσει από κάθε αγροτεμάχιο κατ΄ είδος καλλιέργειας, έχει υποχρέωση μέσα σε 15 ημέρες από την επομένη της ημερομηνίας που συνέβη το ζημιογόνο αίτιο, να υποβάλει ο ίδιος ή τρίτο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο δήλωση ζημιάς.

Η δήλωση υποβάλλεται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στην αγροτική περιοχή που βρίσκονται τα ζημιωθέντα αγροτεμάχια. Όπου η συγκομιδή είχε ξεκινήσει, οι παραγωγοί οφείλουν να αφήσουν μάρτυρες. Θα δρομολογηθούν άμεσα από την υπηρεσία οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταγραφή και την αποζημίωση των ζημιωθέντων καλλιεργειών”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.