Λύση για τη μετακίνησή τους ζητούν μαθητές του ΕΠΑΛ Σκοπέλου που ξεκίνησαν κατάληψη

Διανύουν απόσταση άνω των 55 χλμ, με δικά τους οχήματα για να πάνε σχολείο

Με αφορμή το γεγονός ότι ο διαγωνισμός (δημοπρασία) για την μετακίνηση των μαθητών που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου απέβη άκαρπος (ασύμφορος) και οι μαθητές του συγκεκριμένου Σχολείου από σήμερα ξεκίνησαν κατάληψη του σχολικού τους συγκροτήματος, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, απέστειλε επιστολή στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας, στην οποία εκτός των άλλων επισημαίνει ότι οι μαθητές διαμαρτύρονται έντονα, διότι με την εξέλιξη αυτή αναιρείται το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία εξοντώνοντας οικονομικά οικογένειες πολλών επηρεαζόμενων μαθητών που οδηγούνται σε οικονομική απόγνωση και ουσιαστική αδυναμία μετακίνησης των παιδιών τους στο Σχολείο.
Δεν είναι δυνατό γονείς, αναφέρει ο Δήμαρχος στην επιστολή του, να μεταφέρουν τα παιδιά τους διανύοντας απόσταση 56 περίπου χιλιομέτρων, με επιστροφή, να περιμένουν έξι περίπου ώρες στην έδρα του Σχολείου για να τα ξαναπάρουν, κάτι που είναι αδύνατο, γιατί όλοι τους είναι εργαζόμενοι και οι περισσότεροι δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο.
Αλλά και στη περίπτωση που γονείς μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο Σχολείο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος; Γι’ αυτό κανένας γονιός δεν αναλαμβάνει και αρνείται να δεχτεί την μετακίνηση αυτή.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να φροντίσετε αρμοδίως ώστε να δοθεί άμεση λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει, διότι τα παιδιά δεν πρέπει να αποκλειστούν από το βασικότατο αγαθό για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, αυτό της παιδείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.