Mεγάλη η ανταπόκριση των Σκιαθιτών στον προληπτικό έλεγχο για το Διαβήτη

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Σκιάθου τόσο κατά τη διάρκεια της ημερίδας με τίτλο «Ζώντας με το Διαβήτη» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου όσο και ο προληπτικός Ιατρικός έλεγχος το Σάββατο 30 Μαΐου στις αίθουσες του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πάνω από 60 πολίτες όλων των ηλικιών κυρίως από 50-70 πραγματοποίησαν προληπτικό έλεγχο βυθού οφθαλμού με ειδικό απεικονιστικό μηχάνημα που ονομάζεται Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT). Το μηχάνημα ήταν τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ανάλυσης που εξετάζει τα αγγεία και την ωχρά κηλίδα του ματιού και ανιχνεύει πρώιμες ή προχωρημένες βλάβες των ματιών από το σακχαρώδη διαβήτη.
Ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Τον συντονισμό και την Επιστημονική ευθύνη είχαν ο Ενδοκρινολόγος Δεμισλής Κωνσταντίνος, ο Χειρούργος Οφθαλμίατρος Βαγγελόπουλος Ιωάννης, ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Κωτούλας Αθανάσιος και η Αντωνία Χασιώτη Επισκέπτρια υγείας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική τους αυτή πρωτοβουλία αφού τις όλες ενέργειες τους οικονομικά υποστήριξαν οι ίδιοι.

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Φορέας Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Πολίτες Εν Γνώσει» σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.