Μ. Μιτζικός: Καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή

Περιοδεία και καταγραφή προβλημάτων σε Πλατανιά- Προμύρι

Σε καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Πλατανιά και το Προμύρι προχώρησε στη διάρκεια επίσκεψής του ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» κ. Μιχ. Μιτζικός. Συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού ο κ. Μιτζικός συνομίλησε με δημότες, οι οποίοι δήλωσαν πως θα στηρίξουν την προσπάθειά του για να μπει επιτέλους ο Δήμος σε αναπτυξιακή τροχιά.
Στον Πλατανιά ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία είναι αυτό της επέκτασης του λιμανιού για τη δημιουργία νέου αλιευτικού καταφυγίου, καθώς υπάρχουν υποστηρικτές του έργου αλλά και έντονες αντιδράσεις για την υλοποίησή του. Ο κ. Μιτζικός δεσμεύτηκε στους κατοίκους ότι «ως νέα Δημοτική Αρχή θα καταβληθεί προσπάθεια για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η χρηματοδότηση του έργου».
Επίσης, συζήτησε με τους δημότες το θέμα της επέκτασης του σχεδίου οικιστικής ανάπτυξης του παραθαλάσσιου χωριού, τονίζοντας πως θα αποτελέσει προτεραιότητα η δρομολόγησή του.
Κάτοικοι του Πλατανιά εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς στα προαναφερόμενα θέματα από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, καθώς και για ζητήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με τον κ. Μιτζικό να επισημαίνει πως «όλα αυτά θα αλλάξουν από την επομένη κιόλας της εκλογής του».
Στο Προμύρι
Στη συνέχεια, ο κ. Μιτζικός επισκέφτηκε το Προμύρι, όπου σε συνάντησή του με τους κατοίκους, έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Τα θέματα που έθεσαν υπόψη του υποψηφίου Δημάρχου ήταν αυτά της κακής κατάστασης της οδοποιίας, της ελλιπούς καθαριότητας, αλλά και της οδικής σύνδεσης των οικισμών της περιοχής με το Προμύρι.
Ο κ. Μιτζικός δεσμεύτηκε για δρομολόγηση λύσεων σε όλα τα θέματα, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή του να προχωρήσει σε αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων, με τη χορήγηση της πάγιας προκαταβολής που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τα χρήματά της άμεσα προς όφελος των πολιτών, κάτι που δεν έκανε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Επίσης, θα γνωμοδοτούν στην παραλαβή των έργων για καλύτερο έλεγχο και διασφάλιση της ορθής κατασκευής τους.
«Ζητούμε καθαρή εντολή για εκλογή από την πρώτη Κυριακή» τόνισε ο κ. Μιτζικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.