Μ. Μιτζικός: Προς αποκατάσταση μέρος του φράγματος Παναγιώτικο

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών

Προς αποκατάσταση βαίνει το “πολύπαθο” φράγμα Παναγιώτικο, μετά τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου κ. Μιχ. Μιτζικού, με τις οποίες εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως είναι γνωστό, το φράγμα Παναγιώτικο έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχών του για την κατασκευή του οποίου δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια και έκτοτε είχε εγκαταλειφθεί.
Με βάση τα παραπάνω η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση προβλημάτων ευστάθειας αγωγών διανομής και υπερχείρισης του φράγματος “Παναγιώτικο”», μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης οδού διέλευσης αγωγών ύδρευσης, με προϋπολογισμό 268.700,00 € (με το ΦΠΑ 24%).

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι εννέα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται σε έργα κατηγορίας Οδοποιία. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 30 / 10 / 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 2:00 μ.μ.
Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά μέσω της πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 05 / 11 / 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ.
Να σημειωθεί πως μετά τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης και την αποκατάσταση των αγωγών, του δικτύου και των διυλιστηρίων του φράγματος «Παναγιώτικο» μέσω του Προγράμματος «Λειψυδρία» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας πως “έπρεπε να γίνει άμεσα η αποκατάσταση του δρόμου όπου βρίσκονται οι αγωγοί ώστε να αποφευχθούν τυχόν ζημιές στους αγωγούς” και πρόσθεσε πως “Είναι αναγκαία επίσης η κατασκευή και του ορεινού δικτύου (ορεινός κλάδος) όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη”.
Ο κ. Μιτζικός εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον υφυπουργό κ. Λιβάνιο για την άμεση ανταπόκρισή του στην επίλυση του προβλήματος του φράγματος «Παναγιώτικο» και χαρακτήρισε θετική την εξεύρεση πόρων τουλάχιστον για την αποκατάσταση μέρους του φράγματος, γεγονός που δημιουργεί μία αισιόδοξη εκκίνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.