Στο πλαίσιο της εκστρατείας με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας.
Κατά την εβδομάδα από 21 έως 27 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.390 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν συνολικά 141 παραβάσεις.
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας διενεργήθηκαν 160 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 27 παραβάσεις, και συγκεκριμένα 26 σε οδηγούς δικύκλων (εκ των οποίων μια σε εργαζόμενο σε υπηρεσία διανομής) και μια σε επιβάτη δικύκλου.
• Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας: διενεργήθηκαν 553 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 56 παραβάσεις, και συγκεκριμένα 22 σε οδηγούς δικύκλων, 13 σε οδηγούς ΕΠΗΟ, 8 σε επιβάτες δικύκλων και 13 σε επιβάτες ΕΠΗΟ,
• Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων: διενεργήθηκαν 274 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 37 παραβάσεις, και συγκεκριμένα 27 σε οδηγούς δικύκλων, 4 σε οδηγούς ΕΠΗΟ, 5 σε επιβάτες δικύκλων και 1 σε επιβάτη ΕΠΗΟ &
• Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας: διενεργήθηκαν 403 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων (συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων σε υπηρεσίες διανομής).
Σημειώνεται ότι η εκστρατεία δεν αποσκοπεί στην επιβολή κυρώσεων, αλλά στην αλλαγή της αντίληψης των οδηγών και επιβατών σχετικά με την υποχρεωτική χρήση πιστοποιημένου κράνους, ως στοιχειώδους μέτρου προστασίας της ζωής.
Στο πλαίσιο αυτό, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.































