Μαγνησία: Αυξήσεις, μειώσεις και αμετάβλητες τιμές στις αντικειμενικές αξίες

Από αυξήσεις, μειώσεις και αμετάβλητες τιμές χαρακτηρίζονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στη Μαγνησία που αναπροσαρμόζονται και ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε επίπεδο χώρας και σε σύνολο 10.216 ζωνών αναπροσαρμόζονται ως εξής:
Σε 2.122 μειώνονται
Σε 4.302 μένουν σταθερές
Σε 3.792 αυξάνονται

Η Μαγνησία αποτελείται από 270 ζώνες, από τις οποίες περιοχές μπαίνουν για πρώτη φορά στον αντικειμενικό προσδιορισμό αξίας των ακινήτων, αρκετά μεγάλο μέρος τους φαίνεται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητες τις αντικειμενικές αξίες, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα υπάρχουν και μειώσεις.
Οι αυξήσεις θα προέλθουν από αναπροσαρμογή των τιμών, αλλά και από εντάξεις νέων ζωνών, σε περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα, αλλά και ενεργή και δραστήρια οικιστική πορεία όλη την προηγούμενη περίοδο.
Συγκεκριμένα, λελογισμένες και ανταποκρινόμενες στις τάσεις της αγοράς αυξήσεις, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν σε ζώνες περιοχών όπως αυτές του Πηλίου, για παράδειγμα ζώνες αντικειμενικού στο Μαλάκι, στη Μηλίνα, στη Λαμπινού, στην Τσαγκαράδα, στο Παπά Νερό, στην Άφησσο, αλλά και στην Αγριά.

Σύμφωνα με τους πίνακες που δημοσιεύονται στο ΦΕΚ στην περιοχή του Αλμυρού οι αντικειμενικής τιμές ακινήτων κυμαίνονται από 450 ως 950 € στα χωριά (οι πιο ακριβές στις παραθαλάσσιες περιοχές), ενώ για την περιοχή του Βόλου ξεκινούν από τα 600 € για τα ορεινά χωριά μέχρι και πάνω από 1050 € για τις παραθαλάσσιες περιοχές, ως και 1700 € για την πόλη του Βόλου. Στα Χάνια και στην Πορταριά οι τιμές των αντικειμενικών καθορίζονται στα 1000 και 1100 €, ενώ για τη Μακρινίτσα οι τιμές των αντικειμενικών φθάσουν στα 1200 €.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου οι αντικειμενικές ξεκινούν από τα 600 € και φθάνουν στα 1200 ε στον Άγιο Ιωάννη και είναι σταθερές πάνω από τα 1000 € σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Χορευτό, Νταμούχαρη και Παπά Νερό.

Σον Δήμο Ν. Πηλίου οι αντικειμενικές τιμές ξεκινούν από τα 500 € και ξεπερνούν τα 1000 € στην Γατζέα, Βυζίτσα, Κ. Νερά, Κορώπη, Μηλίνα και Άφησσο.
Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ξεκινούν από τα 500 € και φθάνουν στα 800 € στο Καμάρι Κεραμιδίου.

Στην Αλόννησο οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ξεκινούν από τα 800 ε και φθάνουν μέχρι τα 1100 € στο Πατητήρι, ενώ ακριβότερο νησί των Σποράδων είναι η Σκιάθος με τιμές αντικειμενικών 1750 € στη χώρα και χαμηλότερη τα 950 €.
Τέλος στη Σκόπελο, οι τιμές των αντικειμενικών ξεκινούν από 700 ως 950 € σε Γλώσσα, Νέο και Παλιό Κλήμα και Αγνώντα, ενώ στον Πάνορμο και στη χώρα ξε4κινούν από 800 και φθάνουν μέχρι 1700 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.