Μαγνησία: Ευνοϊκή ρύθμιση για τους πλημμυροπαθείς υποψηφίους των Πανελλαδικών

Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου η απόφαση

Η απόφαση η οποία θα ρυθμίζει  ειδικό ποσοστό 2% με το οποίο θα γίνει η εισαγωγή στα ΑΕΙ μαθητών από τη Θεσσαλία, θα εκδοθεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρ. Κοντοτόλη, όπως δημοσεύει το esos.gr

 

Μέχρι στιγμής, όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας «έχει υποβληθεί αίτημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 16 Απρίλη του 2024, με το οποίο διαβιβάστηκε ψήφισμα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επιπρόσθετα, σχετικά αιτήματα έχουν υποβάλει και άλλοι φορείς της Θεσσαλίας: η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.

Έχουν υποβληθεί αιτήματα από το Νότιο Πήλιο, τον Τύρναβο, τη  Φαλάνη Λάρισας, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, που διαβίβασε επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των λυκείων της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Από τα Τρίκαλα δεν έχουν υποβληθεί, αλλά είμαι βέβαιη ότι θα τους κινητοποιήσετε».

Η Ζέττα Μακρή τόνισε επίσης τα εξής:

«Στην απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας καθορίζονται οι δικαιούχοι του ειδικού ποσοστού και πρέπει βεβαίως οι υποψήφιοι να έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, να θέλουν δηλαδή να κάνουν χρήση αυτού του προνομίου. Στην απόφαση που εκδίδει ο Υπουργός Παιδείας καθορίζεται η δυνατότητα υπαγωγής στο ειδικό ποσοστό εισακτέων, ειδικότερες προϋποθέσεις για την επιλογή, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία επιλογής.

Το ειδικό ποσοστό των εισακτέων αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου και δεν μπορεί ποτέ να υπερβαίνει το 2%. Εν συνεχεία η αρμόδια διεύθυνση συντάσσει τον πίνακα ανά περιοχή, τον κατάλογο των υποψηφίων που είναι και δικαιούχοι, το στέλνει στο Υπουργείο και κάθε υποψήφιος που υπέβαλε αίτηση, κρίνεται με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που σας ανέφερα από το Υπουργείο μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.