Μαγνησία: Φθινοπωρινή εβδομάδα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες στο τέλος της

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν όμως μικρή διάρκεια

Μια καλή φθινοπωρινή εβδομάδα είναι αυτή που ξεκινά σήμερα και σύμφωνα με τις προγνώσεις του μετεωρολόγου κ. Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, προς το τέλος της θα υπάρξουν και καλοκαιρινές θερμοκρασίες που θα φτάνουν στους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης, σήμερα Δευτέρα στη Μαγνησία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι ασθενείς. Αύριο, Τρίτη θα σημειωθούν ορισμένες συννεφιές κυρίως στις βόρειες ορεινές περιοχές, δεν φαίνεται όμως ότι θα υπάρξουν φαινόμενα στη Μαγνησία και προς το απόγευμα θα καθαρίσει η συννεφιά. Ο καιρός  θα είναι αίθριος στον νομό.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη,  θα υπάρχει μία μικρή τάση καθόδου της θερμοκρασίας, ενώ θα πνέει ένας ελαφρύς ανατολικός- βορειοανατολικός άνεμος. Παρόμοιο σκηνικό του καιρού θα επικρατήσει την Πέμπτη. Ωστόσο, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ο καιρός θα δείξει μια βελτίωση. Αρχίσει, όπως επεσήμανε ο κ. Τακούδης, μια ανοδική πορεία στην θερμοκρασία, με την Παρασκευή ο υδράργυρος να δείχνει έως 28-29 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο 29-30 και την Κυριακή 30-31 βαθμούς με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Αυτές τις ημέρες θα υπάρξει ένα πολύ ασθενές βόρειο ρεύμα, που θα δώσει καλή αίσθηση αυτών των θερμοκρασιών.

Αξιοσημείωτο, χαρακτήρισε το γεγονός ο κ. Τακούδης, ότι τη νύχτα και το ξημέρωμα οι χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες κατεβαίνουν αρκετά και στον Βόλο όλη την εβδομάδα και θα κινηθούν από 11 έως 14 βαθμού. Τόνισε πως οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασιών, μέχρι να ανέβουν στους 28-29 βαθμούς περνά αρκετός χρόνος και πλέον αυτή την περίοδο όταν λέμε για θερμοκρασίες 28-31 βαθμούς Κελσίου εννοούμε ένα μικρό διάστημα το μεσημέρι διάρκειας 1,5- 2 ωρών αντί για 6-7 ωρών την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο κ. Τακούδης σημείωσε πως η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι μια πολύ καλή φθινοπωρινή εβδομάδα, που θα καταλήξει με καλοκαιρινές θερμοκρασίας, ωστόσο από τη Δευτέρα και έως την Τετάρτη, , επειδή κατέρχονται ορισμένες ψυχρές αέριες μάζες θα σημειωθεί «βουτιά» στη θερμοκρασία κατά 6-7 βαθμούς. Από την Τετάρτη κι έπειτα οι θερμοκρασίες επανέρχονται στα επίπεδα της τρέχουσας εβδομάδας και με αυτό το σκηνικό του καιρού θα εισέλθει και ο Οκτώβριος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.