Μαγνησία: Λύνονται σταδιακά τα προβλήματα τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Ελάχιστα tablet σταλθηκαν σε κάθε σχολική μονάδα, ενώ οι ανάγκες είναι πολλές

Λύνονται μέρα με την ημέρα τα τεχνικά προβλήματα στον τομέα της τηλεκπαίδευσης μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, καθώς η πρώτη ημέρα των τηλε-μαθημάτων χαρακτηρίστηκε ως φιάσκο, μιας και λίγοι ήταν εκείνοι οι μαθητές που μπόρεσαν να κάνουν μάθημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολο Μούσιο, την πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης ελάχιστοι μαθητές της Μαγνησίας κατάφεραν να κάνουν μάθημα.
Δεν μπορούσαν να συνδεθούν με την πλατφόρμα, ενώ οι περισσότεροι που έκαναν μάθημα, αυτο διήρκησε 30 ή 60 λεπτά και μετά η πλατφόρμα «έπεσε» και η επανασύνδεση ήταν αδύνατη, ενώ πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για αργή σύνδεση και προβλήματα στον ήχο.
Τη δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, χωρίς όμως να λείπουν τα προβλήματα, ωστόσο φαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Μούσιο, να ομαλοποιείται η κατάσταση όσο περνούν οι μέρες.

Πρόβλημα το θέμα του εξοπλισμού

Ο κ. Μούσιος σημείωσε πως το μεγάλο θέμα είναι αυτό του εξοπλισμού. Στα σχολεία στάλθηκαν ελάχιστα tablet, μάλιστα ανέφερε πως σε σχολική μονάδα με 250 παιδιά στάλθηκαν μόλις 6 tablet, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για τον εξοπλισμό τους.
Ο ίδιος ανέφερε πως το 2008 είχε ξεκινήσει η ενίσχυση με ηλεκτρονικούς υπολογιστες στα Γυμνάσια. Αυτό όμως σταμάτησε. Εάν από τότε και σταδιακά ενισχύονταν οι σχολικές μονάδες ανά βαθμίδα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τότε όλα τα παιδιά θα είχαν την ίδια πρόσβαση στην τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η τελευταία εξέλιξη στο θέμα του εξοπλισμού είναι η καταγραφή εκ νέου των αναγκών κάθε σχολικής μονάδας και η αποστολή τους στο Υπουργείο Παιδείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.