Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και στη Μαγνησία, σε σχέση με τον επερχόμενο καύσωνα Cleon.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, εν αναμονή εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων που θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., ανακοινώνεται ότι αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη 11-07-2023 μέχρι και την Κυριακή 16-07-2023 στη διάθεση των πολιτών τίθενται καθ όλη τη διάρκεια του καύσωνα κλιματιζόμενη αίθουσα για τη προσωρινή φιλοξενία των πολιτών στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε.Μ.Σ (Ιωλκού και Αναλήψεως, 3ος όροφος).
Η κλιματιζόμενη αίθουσα θα λειτουργεί από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 09:00 το βράδυ.
Η πληροφόρηση των πολιτών για τη δυνατότητα χρήσης του χώρου παρέχεται στο ακόλουθο νούμερο τηλεφώνου: 2421352464, και 6944185068.
Μέτρα προστασίας ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ
Ο παρατεταμένος καύσωνας που αναμένεται τις επόμενες μέρες στη χώρα απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων. Οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, αποτελούν κυριολεκτικά κίνδυνο – θάνατο για τους εργαζόμενους στους Δήμους, ιδιαίτερα για όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες (πράσινο, αποκομιδή απορριμμάτων, καθαρισμός δρόμων, τεχνικά συνεργεία, κοιμητήρια, συντήρηση, κτλ), και για όσους αντιμετωπίζουν καρδιακά και πνευμονολογικά προβλήματα ή άλλα υποκείμενα νοσήματα, αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας απαιτεί από τις Δημοτικές Αρχές στους Δήμους της περιοχής μας να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την Ασφάλεια και την Υγεία των εργαζομένων.
Ο καιρός στη Μαγνησία
Σημειώνεται ότι μέρα με την ημέρα, θα αυξάνεται η θερμοκρασία και στη Μαγνησία ενώ είναι ενδεικτικά τα όσα αναφέρει και ο «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης»: Για σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στον Βόλο, από 28.0°C έως 35.0°C. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28.0°C έως 37.0°C και την Πέμπτη ως 38 βαθμούς!






























