«Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές»

POSTER FILARMONIKH
Δεύτερη εκδήλωση ιστορικής αναφοράς, στη Σκόπελο

Όπως ακριβώς προγραμματίστηκε από την αρχή του Θεματικού έτους Πολιτισμού 2018 – 2019 με τίτλο: «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές», που διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο τον περασμένο Μάϊο, με θέμα: «Λαϊκή Τέχνη νήσου Σκοπέλου. Από το παρελθόν στο σήμερα και στο μέλλον», παρουσιάζεται τώρα και στον τόπο των λαϊκών της τεχνιτών, τη Σκόπελο.
Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, στις 20.30, στο Κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» της Σκοπέλου, και όπως όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις του φορέα, αναδεικνύουν και προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων, θέμα το οποίο θεωρείται εκ των θεμελιωδών στη «Μαγνήτων Κιβωτό». Κορυφώνεται πλέον η συνεργασία μας με το Κέντρο Μελετών Νήσου Σκοπέλου, και τον Δήμο Σκοπέλου, με το οποίο η συναντίληψη στα θέματα πολιτισμού και η κοινή δράση σε πολλές δράσεις και εκδηλώσεις, μετρά πέντε χρόνια.
Στον νέο επιβατικό σταθμό του Λιμένα Βόλου (TERMINAL), προσφορά της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, λειτούργησε καθημερινά, από την Δευτέρα 13 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, η Έκθεση όπου παρουσιάστηκε η μεγάλη ιστορική σύγχρονη παρακαταθήκη που ακόμη και σήμερα παρουσιάσει η Σκόπελος στον τομέα της Λαϊκής Τέχνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.