Μάλλον… θετικές είναι οι εξελίξεις για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ στο νομό, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες όταν το Υπουργείο Παιδείας δεν ενέκρινε τη λειτουργία των 20 από τα 37 τμήματα.
Όπως εξήγησε χθες ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, σε συνεργασία με τους διευθυντές των ΕΠΑΛ, κατατέθηκε αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας και στο Υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία και των 37 ολιγομελών τμημάτων.
Το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε αρχικά τα 17 εξ αυτών και εντός των επόμενων ημερών (ίσως και ωρών όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά), αναμένεται η έγκριση ακόμη 12 τμημάτων.
Για τα εναπομείναντα οχτώ ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ, έχει υποβληθεί υπόμνημα στο Υπουργείο με το οποίο αιτιολογείται και δικαιολογείται η ύπαρξη των τμημάτων.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαβελίδης αν δεν μπορέσουν να δημιουργηθούν τα οχτώ τμήματα, τότε οι μαθητές θα πρέπει είτε να επιλέξουν αντίστοιχο τμήμα σε άλλο ΕΠΑΛ, είτε να προτιμήσουν παρόμοιο τμήμα στο ΕΠΑΛ που επιθυμούν.































