Μαραβέγιας για εργοστάσιο SRF: Καθήκον της δημοτικής αρχής να ενημερώσει το Δ.Σ. και τους τοπικούς βουλευτές

Υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα, υποστήριξε στο Ράδιο ΕΝΑ ο βουλευτής Μαγνησίας

Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και είναι καθήκον της δημοτικής αρχής Βόλου να ενημερώσει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο , τους τοπικούς Βουλευτές αλλά και τους πολίτες στο θέμα της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής SRF, έθιξε σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Ο ίδιος μίλησε για το θέμα των ημερών , με την βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στις σχολικές τάξεις, τονίζοντας πως αυτό θα γίνεται προκειμένου να μην αποκοπεί κανένας μαθητής από την εκπαιδευτική διαδικασία, με όρους και προϋποθέσεις, συμπληρώνοντας πως το μέτρο έχει λάβει και τη θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

Περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτηματικά που εγείρονται για το εργοστάσιο SRF
Τις απαντήσεις των επιστημόνων αναμένει ο κ. Μαραβέγιας σε ότι αφορά το εργοστάσιο παραγωγής srf προκειμένου να έχει σαφή θέση, ενώ τόνισε πως είναι καθήκον της δημοτικής αρχής να ενημερώσει το ΔΣ, αλλά και τους τοπικούς Βουλευτές στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας.
«Έχω τηρήσει μία στάση άκρως υπεύθυνη κι επιμένω ότι η πολιτική είναι ένα θέμα, αλλά πολλά θέματα της καθημερινότητάς μας πρέπει να απαντώνται από τους τεχνοκράτες κι όχι από τους έχοντες πολιτικές θέσεις. Το λέω και με κριτική διάθεση απέναντι σε ανθρώπους που έχουν θέση αιρετού και μεταβάλλεται ανάλογα με την επικαιρότητα και μια να είναι υπέρ και κατά. Πράγματι υπάρχουν πολλά ερωτήματα τις τελευταίες ημέρες, που έχουν πέσει στο τραπέζι και στο επόμενο διάστημα θα απαντηθούν. Δεν θα πλανώνται πάνω από το κεφάλι της τοπικής κοινωνίας περί του ορθού τρόπου χρήσης ή όχι. Πρέπει να περιμένουμε αυτές τις απαντήσεις. Επιφυλάσσομαι να πάρω θέση στο θέμα. Πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα για τη διαχείριση, για το καύσιμο αν θα πηγαίνει στην τοπική τσιμεντοβιομηχανία και φυσικά τα θέματα του περιβάλλοντος», σχολίασε ο κ. Μαραβέγιας.
Συμπλήρωσε δε, πως καθήκον της δημοτικής αρχής που σε συνεργασία με την περιφέρεια, που είναι οι φορείς που θα υλοποιήσουν το συγκεκριμένο έργο, είναι να ενημερώσουν προφανώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και , χωρίς να είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αλλά στο πλαίσιο μιας αγαστής συνεργασίας οι τοπικοί βουλευτές να τύχουν κάποιας ενημέρωσης, προκειμένου να έχουν μία θέση υποστήριξης η και αντίθεσης.
«Δεν πρέπει να κινείται η οποία στήριξη ή όχι από ιδεολογικά αλλά τεχνοκρατικά κριτήρια» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως και το κίνημα πολιτών έχει θέσει πολλά ερωτήματα, που σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν απαντηθεί επαρκώς.

Συνεχείς και προσβάσιμες σε όλους οι μετρήσεις αέριας ρύπανσης
Παρόμοια στάση όμως κρατά ο κ. Μαραβέγιας και για την αέρια ρύπανση, σημειώνοντας πως υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να απαντηθούν για να μην αιωρούνται αμφιβολίες, ενώ σημείωσε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι η επισπεύδουσα αρχή πρέπει να αιτείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κι οι Βουλευτές από τη δική τους πλευρά να πιέζουν την κεντρική διοίκηση για εξεύρεση λύσεων.
Τόνισε πως οι μετρήσεις για την αέρια ρύπανση πρέπει να είναι συνεχείς, προσβάσιμες στο διαδίκτυο για την ενημέρωση όλων των πολιτών και η περιφέρεια πρέπει να απαιτεί τη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα δεδομένα, κι αν δεν υπάρχει τρόπος καταγραφής τους κι αυτός να απαιτηθεί.
«Υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να απαντηθούν και να μην αιωρούνται αμφιβολίες. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα της έρευνας που γίνεται από την πλευρά της περιφέρειας με το ΑΠΘ. Πριν κανείς πάει δημόσια θέση πρέπει να έχει όλα τα επιστημονικά δεδομένα κι αυτά να συνοδεύονται με τεκμηριωμένη θέση των ειδικών που πρέπει και μπορούν να έχουν άποψη. Καθήκον των αιρετών είναι να προστατέψουν την υγεία των πολιτών και δεν πιστεύω ότι υπάρχει αιρετός που έχει διαφορετικό σκοπό από αυτό», σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας.

Δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας
Ο κ. Μαραβέγιας τοποθετήθηκε και στο θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες αυτό της βιντεοσκόπησης του μαθήματος στις σχολικές αίθουσες. Τόνισε πως δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα, καθώς έχει λάβει το Υπουργείο Παιδείας και τη θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Ο Βουλευτής ανέφερε πως αυτό το μέτρο γίνεται με όρους και προϋποθέσεις, δεν θα φαίνονται τα πρόσωπα των άλλων μαθητών, παρά μόνο ο εκπαιδευτικός και ο πίνακας της τάξης, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα τοποθετηθούν κάμερες στα σχολεία και το μέτρο θα γίνει με τα μέσα των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.
« Είναι ένα μέτρο απαραίτητο προκειμένου να μην βρεθούν μακριά από την εκπαίδευση παιδιά που θα βρεθούν εκτός των σχολικών αιθουσών», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μεταφέρουμε προτάσεις και αγωνίες επαγγελματιών στο οικονομικό επιτελείο
Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας σχολίασε την τηλεδιάσκεψη, που είχε με εμπόρους και κατασκευαστές, τονίζοντας πως οι όποιες ανάγκες και αιτήματα, μεταφέρονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο έχει κεραίες, αφουγκράζεται την κοινωνία , λαμβάνει μέτρα και στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου προσπαθεί να ανακουφίσει τους επαγγελματίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.